Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 17 februari

Alkmaar, 17-02-2009 o 13.00 uur

Verbetering service voor burger en besparing in kosten en tijd voor politiekorps

Informatie over boete via www.politie.nl

Alkmaar, dinsdag 17 februari 2009.

De politie Noord-Holland Noord gaat binnenkort als eerste korps in Nederland van start met de 'Boetevolgservice'. Dit is een internetservice waar burgers de gegevens van bekeuringen zelf kunnen bekijken. Het gaat om snelheids- en roodlichtovertredingen die fotografisch zijn vastgelegd. Op deze manier wordt de dienstverlening aan burgers verbeterd. Bovendien levert deze digitale service het korps een besparing op in kosten en tijd. De boetevolgservice is ontwikkeld in samenwerking met BVOM, CVOM en CJIB.

'Jaarlijks komen bij ons korps ruim 3700 vragen binnen over boetes', zegt J. Oost, directeur Intake en Service. 'De boetevolgservice neemt de politie veel werk uit handen. Bovendien kunnen burgers nu zelf op het moment dat het hen uitkomt de informatie over hun boete inzien.'

Dienstverlening vergroten

'De boetevolgservice is weer een uitbreiding van de diensten dat we via internet aanbieden. De internetaangifte is misschien wel de bekendste. Deze service is erg succesvol, meer dan 40% van het totale aantal aangiften wordt nu via internet gedaan. Het is ook mogelijk om via internet de behandeling van de aangifte te volgen. Daarnaast kunnen burgers via internet een e-mail sturen met daarin een vraag, klacht of een melding voor de politie. In de toekomst wordt de dienstverlening van de politie via het internet nog verder uitgebreid.'

www.mijnpolitiebureau.nl

Via de websitewww.mijnpolitiebureau.nlkan degene die een bekeuring heeft ontvangen met zijn DigiD inloggegevens of met het Burgerservicenummer en wachtwoord inloggen. Op de website kunnen bezoekers alle details bekijken en afdrukken: de foto, gegevens over de plaats, datum en tijdstip en ook alle informatie om tegemoet te komen aan de eisen die de Wet Openbaarheid van bestuur (WOB) stelt. Alle overtreders die een beschikking krijgen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau kunnen de boetegegevens bekijken, ook leaserijders. Uiteraard kunnen bezoekers van de website alleen de 'eigen' overtredingen bekijken.

Actuele controles en file's

Naast deze pagina's kan de overtreder via Google maps de locatie van de overtreding zien, het ijkrapport openen, een toelichting aangeboden krijgen over de werkprocedure van politie en ketenpartners en actuele controles en fileberichten bekijken. De akte van aanstelling van de bekeurende politieambtenaar kan ingezien worden, en ook het certificaat van de technische training om de apparatuur te mogen bedienen. De bekeurde kan daarnaast 'checken' of het boetebedrag conform de richtlijnen 'klopt' en kan gebruik maken van de 'bezwarentest'. Doel hiervan is de overtreders beter en sneller informeren en ook het aantal bezwaarschriften bij het Openbaar Ministerie reduceren.

Twee straatroven Zwaag en Hoorn in opsporingsprogramma Ter Plaatse RTVNH

Zwaag/Hoorn, dinsdag 17 februari

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTVNH besteedt woensdagavond 18 februari aandacht aan twee straatroven in Zwaag en Hoorn.

Een 29-jarige vrouw werd zaterdagavond 17 januari rond 18.45 uur tijdens het pinnen beroofd op de Korenbloem in Zwaag. De vrouw had zojuist haar pincode ingetoetst toen zij van achteren werd aangevallen door een negroïde man. Er ontstond een gevecht. Een tweede dader wist met de pas de vrouw een bedrag te pinnen. De twee daders gingen er met het geld en de pinpas vandoor.

Op dinsdagochtend 3 februari werd rond 06.20 uur in Park Risdammerhout in Hoorn een 55-jarige fietsster op gewelddadige wijze beroofd van haar tas. De vrouw was op weg naar haar werk en fietste over het Wagenpad. Vlakbij de tunnel onder de Provincialeweg werd zij achterop gereden door twee fietsende jongens. Eén van hen reed haar aan waardoor zij op de grond viel. Onder bedreiging van een mes moest zij haar tas afgeven. Hierna vluchtten de beide verdachten in de richting van de tunnel. Zij zijn daarna nog gezien in de Vredenhofstraat, waar zij in de richting van de Koepoortsweg reden.

De uitzending van Ter Plaatse begint op woensdagavond 18 februari om 17.40 uur en wordt elk uur herhaald. De recherche Hoorn is te bereiken op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Woninginbraak

Den Helder, dinsdag 17 februari 2009

Op dinsdagmorgen omstreeks 03.30 uur werd de bewoner van een pand aan de Sternstraat in Den Helder wakker van glasgerinkel. Toen hij ging kijken zag hij dat een raam van de woonkamer met een steen was ingegooid. De daders hadden een LCD-televisie, die voor het raam stond, weggenomen.

De politie waarschuwt voor deze wijze van inbreken, die de laatste tijd steeds vaker voorkomt. Deze vorm van inbraak kan worden tegengegaan door geen dure voorwerpen zichtbaar en dicht bij ramen te plaatsen en door s avonds en s nachts gordijnen te sluiten waardoor kostbare spullen aan het zicht worden onttrokken.

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak waarbij onder anderen een buurtonderzoek wordt gehouden.

Graffiti

Heerhugowaard, maandag 16 februari 2009

Op maandagmiddag werden twee meisjes en drie jongens in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar oud aangehouden wegens het bekladden van toegangsdeuren van de Moutmolen aan de Moutmolen in Heerhugowaard. De jongelui, allen afkomstig uit Heerhugowaard, waren bezig met dikke viltstiften de zaak onder te kladden.

Gestolen bromfiets

Hoorn, maandag 16 februari 2009

Op maandagmiddag zag de politie een 25-jarige vrouw uit Hoorn op een bromscooter rijden op de Marskramer in Hoorn. Tussen haar benen stond een klein jongetje van 4 jaar. Het kind droeg geen helm. Toen de vrouw werd gecontroleerd bleek zij geen rijbewijs te hebben. Ook was de bromscooter niet verzekerd. Navraag wees uit dat de scooter bovendien vanaf 2007 als gestolen gesignaleerd stond. De scooter is in beslag genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zonder licht

Alkmaar, dinsdag 17 februari 2009

Op dinsdagmorgen omstreeks 01.10 uur reed een personenauto zonder verlichting over de Frieseweg in Alkmaar. Bij controle bleek de 19-jarige uit Heemskerk afkomstige bestuurder drank te hebben gehad. Bij blies 365 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve vier maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bestuurder gezocht

Alkmaar, maandag 16 februari 2009

Op maandagmorgen omstreeks 07.00 uur stak een 48-jarige man uit Alkmaar het zebrapad over bij het pompstation aan de Willem de Zwijgerlaan. Op dat moment kwam een personenauto aangereden. In het voorbijgaan raakte de auto de voetganger die hierdoor ten val kwam. De automobilist, die mogelijk de voetganger niet gezien had, reed na de aanrijding door, zonder dat zijn identiteit vast is komen te staan.

Een voorbijganger hielp het slachtoffer en bracht deze naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier bleek dat hij gekneusde ribben en een hersenschudding had opgelopen.

De politie in Alkmaar verzoek de bestuurder, die mogelijk in een Opel Corsa of soortgelijke auto reed, zich te melden. Ook getuigen van de aanrijding worden verzocht te bellen. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Gewapende overval

Alkmaar, maandag 16 februari 2009

Op maandagavond omstreeks 21.40 uur vond er een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Europaboulevard in Alkmaar. Op dat moment kwam een man de zaak binnen die een personeelslid bedreigde met een mes. Nadat hij geld uit de kassa had bemachtigd ging de man er weer vandoor. Van het personeel en de aanwezige klanten raakte niemand gewond.

De overvaller was een man van 18 tot 25 jaar. Hij ging gekleed in een capuchonvest met een jas en een donkere broek. Ook droeg hij een muts en had hij een sjaal voor zijn mond.

Na de overval ging de man er op de fiets vandoor

Aanrijding met letsel

Nibbixwoud, maandag 16 februari 2009

Op maandagavond omstreeks 19.45 uur vond er op de Dorpsstraat in Nibbixwoud een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 81-jarige vrouw uit Nibbixwoud reed in haar auto over de Dorpsstraat. Zij voerde geen (dim)licht en botste tegen een geparkeerd staande auto. Deze auto schoot door de aanrijding door tegen een lantarenpaal en een hek bij woningen. De vrouw klaagde over pijn op haar borst en werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.