Deltion College


Beroepenwedstrijden Timmeren en Metselen 2009

Het aantal deelnemers bij de beroepenwedstrijden Timmeren en Metselen van 3 en 4 februari was boven verwachting. 16 vierdejaars vmbo-leerlingen van verschillende scholen streden om de eerste prijs in Timmeren en Metselen bij het samenwerkingsverband De Grift in Nieuwleusen/Dalfsen.

Om de eerste prijs te behalen kregen de timmerlieden de opdracht om een uitklapbare wandtafel te maken. De leerlingen moesten binnen een vastgestelde tijd het meubel in elkaar zetten. Ze moesten er voor zorgen dat de verbindingen goed waren en dat geheel geschuurd werd zodat de wandtafel gebruiksklaar was. Dit bleek geen gemakkelijke opdracht en de deelnemers hadden hun tijd dan ook ruim nodig. De opdracht werd gewonnen door Robbert Korterink, Klaas-Jan Hooikamer en Jan-Tijn Prins ontvingen de tweede en derde prijs.

Â

De metselaars mochten als opdracht een muur metselen met raamkozijnen erin. Ze moesten binnen de bepaalde tijd de muur zelf metselen en afvoegen. De leerlingen waren hier bijna de hele dag mee bezig. De gelukkige winnaar werd Bjurn Doornekamp, gevolgd door de nummer twee Chris Kantenaar en de nummer drie Mathijs Bouwmeester.

Â
Elk jaar worden de beroepenwedstrijden georganiseerd met als doel om op een competitieve manier leerlingen enthousiast te maken voor bouwberoepen. Het Deltion College ondersteunt dit evenement, zij biedt een scala aan technische opleidingen. Kijk voor meer informatie op www.deltion.nl.