Vereniging Milieudefensie



actie IJburg: Houd ons IJmeer open

Amsterdam, 14 februari 2009. Op Valentijnsdag heeft Milieudefensie actie gevoerd in IJburg. Op de Bert Haanstrakade is het actiebord onthuld. Daarna konden bewoners van IJburg op de foto met een hart en het IJmeer op de achtergrond. Het is de bedoeling dat de bewoners hun foto doorsturen naar een politicus of partij van hun keuze. Op deze wijze laten zijn hun liefde voor het IJmeer blijken. Zij geven daarmee tevens aan dat het IJmeer open moet blijven. Er had geen betere dag kunnen worden gekozen. Op deze zaterdag was het prachtig weer en lag het IJmeer er ook op z'n mooist bij. In hun korte toespraken gaven Klaas Breunissen (campagneleider Ruimte en Landschap) en Xandra Lammers van de werkgroep Stop de IJmeerbrug aan, dat bebouwing in het IJmeer niet nodig is en dat een (bovengrondse) IJmeerverbinding ongewenst is. Vervolgens maakten veel bewoners van de gelegenheid gebruik om met een groot hart met familie, kennissen of zo maar een willekeurige andere op de foto te gaan.

De gefotografeerden krijgen de foto per mail thuis en kunnen deze dan doorsturen naar hun partij of politicus. Op die manier maken ze aan de politiek duidelijk dat het IJmeer als prachtige, open ruimte behouden moet blijven.

Op 4 maart a.s. vindt als vervolg op de campagne IJmeer in IJburg een debat plaats. Aan dat debat nemen onder meer deel Maarten van Poelgeest (weth. Amsterdam), Dennis Straat (stadsdeelweth. Zeeburg), Hetti Willemse en Hans Bakker (raadsleden A'dam). Het debat vindt plaats in het IJburg College, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.