Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 17-02-2009

Vrachtauto gekanteld

GASSELTERNIJVEEN Maandagochtend is op de N378 een vrachtauto volgeladen met aardappelen gekanteld. De 57-jarige bestuurder uit Valthermond kwam uit de richting van Gasselte en reed in de richting van Gieterveen. Op een gegeven moment kwam de vrachtauto met de rechterwielen in de berm terecht. De man raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt en de vrachtauto kantelde op zijn rechterkant. De brandweer moest de bestuurder uit de cabine halen. Hij werd lichtgewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. (09-011818)

Voetganger aangereden

GIETERVEEN Maandagavond is een 41-jarige voetganger uit Gieterveen lichtgewond geraakt op de Veenakkers. Een 43-jarige automobilist uit Gieterveen reed over de Veenakkers en hoorde plotseling een klap tegen zijn rechter buitenspiegel. De man stopte en zag de 41-jarige man in de berm liggen. De voetganger had last van schouder en nek en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De exacte toedracht van het ongeval is niet bekend, onderzoek moet dit uitwijzen. (09-011885)

Alcomobilist in de sloot

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 52-jarige automobilist uit Assen met zijn personenauto op de Europaweg-Noord in een sloot gereden. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man nog in zijn auto te zitten. Toen de man éénmaal uit zijn auto was gekropen, moest hij een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 810 ug/l (1,9 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van tien uur en proces-verbaal werd opgemaakt. (09-011911)

Inbraak in bungalow

DALEN Op maandag is ingebroken in een bungalow van een recreatiepark aan de Reindersdijk. Uit de bungalow werd een laptop en een handtas met portemonnee weggenomen. De politie heeft de aangifte opgenomen en heeft de zaak in behandeling. (09-011910)

Winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige jongeman uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongeman had twee blikjes drinken weggenomen uit een supermarkt aan het Triade. De jongeman werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (09-011782)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.