Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 18 februari 2009, Franeker Courant

Verleende Ontheffing, Doorbreken Aanhoudingsplicht en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten om ontheffing van het geldende bestemmingsplan te verlenen, met toepassing van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening, de aanhoudingsplicht te doorbreken met toepassing van artikel 50 Woningwet en bouwvergunning te verlenen voor:

* het bouwen van een garage/berging op het perceel plaatselijk bekend Meester Flapperlaan 2, 8801 BN te Franeker (verzenddatum besluit 3 februari 2009).

Op grond van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het besluit met de hierop betrekking hebbende stukken gedurende de beroepstermijn voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; d. de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld, is - indien, gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist - het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval is een extra recht verschuldigd.

Alleen belanghebbenden die tijdig schriftelijk of mondeling een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) een zienswijze in te brengen of dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerpbesluit.

Ontheffing en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:
het vergroten van de woning (wachtkamer) op het perceel plaatselijk bekend Fonteinstraat 4, 8801 GJ te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 19 februari 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Binnengekomen verzoek projectbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 12 februari 2009 een verzoek is ontvangen tot het nemen van een projectbesluit ex artikel 3.10 Wet ruimtelijke ordening voor:

* het aanleggen van een parkeerterrein aan de Dr Vitus Ringersstraat te Ried, nabij basisschool De Oanset.

Vaststelling van het Bestemmingsplan Dongjum - Uitbreiding

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 5 februari 2009 heeft besloten het Bestemmingsplan Dongjum - Uitbreiding ongewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan bevat de planologisch-juridische regeling voor de uitbreiding van Dongjum. De uitbreiding betreft de -gefaseerde- realisering van 17 woningen aan de zuidkant van Dongjum in de hoek ten oosten van de Franekerweg en ten zuiden van de Dorpsstraat.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 19 februari 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het bestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de website www.franekeradeel.nl

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van de raad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 'S GRAVENHAGE, door belanghebbenden die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen hebben ingebracht bij de gemeenteraad van de gemeente Franekeradeel. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit tot vaststelling treedt, ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende ontheffingsprocedure, met toepassing van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening:

* het bouwen van een berging op het perceel Buorren 43 (kavel 13) te Tzummarum.

Wet milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat in december 2008 en februari 2009 meldingen zijn binnengekomen van:

* Vleeshandel Bruinsma & De Haan, Van Harinxmaweg 7, 8801 AV Franeker. Het betreft een melding Activiteitenbesluit voor het oprichten van een inrichting voor het produceren van ambachtelijke worsten.

* Sijbesma Caravans & Aanhangers, Sinaedawei 11, 8851 GG Tzummarum. Het betreft een Activiteitenbesluit voor het vergroten van de bestaande inrichting.

* Maatschap Sj. Poelsma en H. Koopmans, Lutje Lollum 9, 8801 PW Franeker. Het betreft een Besluit landbouw Milieubeheer en een melding Activiteitenbesluit voor het uitbreiden van de inrichting met een machineberging.

Omdat bovengenoemde besluiten gebaseerd zijn op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Actualisatie vergunning Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij voornemens zijn voor:

* Texaco Nederland BV een actualisatie van de vergunning door te voeren voor een tankstation met LPG op het perceel Burgemeester J Dijkstraweg 10, 8801 PG te Franeker.

Wij zijn voornemens de vergunning te actualiseren. De ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang van 19 februari 2009 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij de heer P. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380438.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Besluiten college van b & w 10 februari 2009

Uitbreiding aantal kindplaatsen van 6 naar 12 voor Kinderdagverblijf Bloem te Franeker opnemen in het register Kinderopvang van de gemeente Franekeradeel.
Besluit:
Het aantal kindplaatsen voor Kinderdagverblijf Bloem aanpassen in het register kinderopvang van de gemeente Franekeradeel.

Spoedaanvraag KBS de Kabas.
Besluit:

1. Spoedaanvraag herstel riolering en herstraatwerk honoreren.
2. De kosten van deze voorzieningen ad. 12.793,12 euro kunnen ten laste worden gebracht van het restant onderhoudsbudget 2009.

Aanpassen verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. Besluit:

1. Instemmen met de conceptverordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs (VHO) Franekeradeel.

2. De conceptverordening VHO Franekeradeel voorleggen aan het OOGO.
3. Na instemming in het OOGO de Raad voorstellen de conceptverordening VHO Franekeradeel vast te stellen.

Straatnaamgeving.
Besluit:
Aan de straat die een verbinding vormt tussen de Buorren en de Bargereed en die loopt over recreatieteam Barradeel, de naam "Vogels' tún" te geven.

Informatie voor derden.
Besluit:

1. Instemmen met de rapportage Iv3 over het vierde kwartaal 2008.
2. Voorzie de rapportage van een betrouwbaarheidsverklaring.

Franeker, 18 februari 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.