Gemeente Echt-Susteren


Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan kern Slek 2008

Voor de kern Slek is een nieuw bestemmingsplan opgesteld in het kader van de wettelijk vereiste actualisering van bestemmingsplannen. Daarbij is ook aandacht besteedt aan uniformering en standaardisering van het plan.

Â

Het nieuwe bestemmingsplan is een beheersplan, waarbij in hoofdzaak uitgegaan wordt van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik). Het plan wordt begrenst door Slekkerstraat, Dijkveldstraat, Hoogstraat en Marktsingel (globaal de huidige woonkern Slek en omgeving).

Â

Graag vernemen wij uw mening over dit geactualiseerde bestemmingsplan. Voordat de officiële bestemmingsplanprocedure wordt gestart, wordt daarom een inspraakprocedure gevolgd conform de gemeentelijke Inspraakverordening.

Â

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 13 februari 2009 gedurende vier weken (dus tot en met 13 maart 2009) voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Â

Gedurende deze termijn kunnen schriftelijke inspraakreacties worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van âVoorontwerp-bestemmingsplan Kern Slek 2008â. De reacties dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam en adres en motivering.

Â

Na afloop van de inspraakprocedure zullen burgemeester en wethouders een standpunt innemen over de ingediende inspraakreacties. Daarna zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd en kunnen wederom door iedereen zienswijzen worden ingediend. De gemeenteraad beslist vervolgens over de vaststelling van het bestemmingsplan. Tenslotte staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. De terinzageleggingen zullen uiteraard openbaar bekend gemaakt worden.

Â

Â

Voor het plan zelf kunt u kijken op:
http://www.echt-susteren.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pag id=353&fontsize=12

Â

Â

Echt-Susteren, 12 februari 2009