Politie Groningen

Dinsdag 17 februari 2009

Provincie Groningen, 17-02-2009

Groningen: fietser valt na uitwijkmanoeuvre

Een 21-jarige fietser uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt op het fietspad van de Sontweg. De man schrok van een automobilist die vanaf een bouwplaats het fietspad op wilde draaien. Hierdoor week de Stadjer uit en knalde tegen een 44-jarige scooterbestuurder die hem net aan het inhalen was. Gevolg was een valpartij waarbij de fietser gewond raakte aan zijn hoofd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vinder tas Stationsplein gezocht

De politie is op zoek naar de man die woensdagmiddag 11 februari in de omgeving van het Centraal Station een tas heeft gevonden van een beroofde vrouw. De vrouw werd die middag nabij de fietsenstalling op het Stationsplein in Groningen geduwd door twee onbekenden. Hierdoor gleed de tas van haar schouder waarna het tweetal er met haar tas op een fiets vandoor ging. De tas werd een half uur later door de onbekende man teruggegeven aan het slachtoffer. Hij had het eigendom van de vrouw in de omgeving gevonden. De politie wil graag met de man spreken omdat hij mogelijk informatie heeft waardoor het incident dichter bij een oplossing komt. De politie is bereikbaar op 0900-8844(lokaal tarief).

Aduard: auto in sloot

Bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg is maandagavond een auto in de sloot gereden. Een 30-jarige man uit Amsterdam wilde met zijn auto met aanhangwagen linksaf slaan naar de parkeerplaats van een restaurant. Op dat zelfde moment wilde een 22-jarige automobilist uit Niezijl de Amsterdammer aan de linkerzijde inhalen. Door de ontstane aanrijding belandde de Niezijler met zijn auto in de sloot. Hij wist ongedeerd en op eigen kracht uit zijn voertuig te komen. Ook de Amsterdammer raakte niet gewond. Beide autos liepen door de aanrijding zwaar schade op. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden voor vernieling

De politie heeft maandagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Politieagenten zagen dat de verdachte zich een groepje personen bevond. Op een gegeven moment constateerden de dienders dat de verdachte een hard voorwerp pakte om het vervolgens tegen de ruit van een textielwinkel te gooien. Hierdoor werd een ruit van de winkel vernield. Bij het zien van de politie ging de 20-jarige er hardlopend vandoor. Hij werd na een korte achtervolging achterhaald en ingerekend. Ondanks de waarnemingen van de agenten ontkende de verdachte de vernieling te hebben gepleegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bellingwolde: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft maandagavond na een anonieme tip in een schuur bij een woning aan de Sportweg een hennepkwekerij opgerold. Bij het pand troffen de agenten een 38-jarige man (woonplaats nog onbekend) aan, die werd aangehouden voor betrokkenheid bij de hennepkwekerij. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. In de schuur trof de politie een werkende kwekerij met 2100 hennepplanten aan. De plantage werd ontruimd en in beslag genomen. De verdachte zal vandaag nader worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Westerbroek: automobilist vliegt uit de bocht

Een 65-jarige automobilist uit Baflo is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Meesterslaan in Westerbroek. De man reed door onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor en kwam via een boom in de naastgelegen sloot tot stilstand. Het slachtoffer kon zelf uit het voertuig komen. Hij was gewond aan zijn hoofd en knie. Ambulancemedewerkers hebben de Bafloër meegenomen naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapport op.

Hoogezand: meisjes mishandelen plaatsgenootjes

Drie jonge inwoonsters van Hoogezand (allen 12 jaar) moeten zich dinsdag bij de politie verantwoorden voor hun gedrag. Het drietal zocht maandagmiddag in een winkelcentrum aan de Gorecht-Oost ruzie met twee plaatsgenootjes van 13 en 14 jaar. Hierbij werden de slachtoffers geschopt en geslagen. De politie wist de drie verdachten direct aan te houden. Ze hebben een toegangsverbod gekregen voor het winkelcentrum. Op het politiebureau zal moeten blijken wat er verder met de jonge meiden gaat gebeuren.

Onderdendam/Zoutkamp/Winsum: onjuist vervoer bedrijfsafval

Onderdendam - De politie heeft maandagmorgen bij een controle op de Winsumerweg in Onderdendam een 56-jarige automobilist uit Groningen bekeurd. De man bleek bedrijfsafval te vervoeren en had hier geen papieren voor. Alleen personen die op een zogenaamde VIHB-lijst staan mogen bedrijfsafval vervoeren. De VIHB-lijst is een landelijke lijst met geregistreerde personen die afvalstoffen mogen vervoeren, inzamelen, hierin mogen handelen en bemiddelen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer en tegen het bedrijf uit Baflo waar het afval vandaan kwam.

Zoutkamp - Op de Pantserweg in Zoutkamp werd maandagmiddag een 45-jarige vrachtwagenbestuurder uit Mariënberg gecontroleerd. De man vervoerde bedrijfsafval naar het buitenland. Uit navraag bleek de chauffeur geen geldige documenten had om afvalstoffen over de grens te vervoeren. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum - Maandagmiddag werd op de Winsumerstraatweg in Winsum een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oosthuizen langs de kant gezet. De man vervoerde slib terwijl het transportbedrijf hier geen vergunning voor heeft. Het bedrijf waar de chauffeur voor reed werd enkele weken gelden voor hetzelfde vergrijp bekeurd. De politie maakt proces-verbaal op.