Politie Hollands Midden

Datum: 17 februari 2009

Hillegom Inbraak bij elektronicawinkel Onbekenden braken dinsdag 17 februari rond 03.00 uur in bij een elektronicawinkel aan de Meerstraat. Aan de achterkant van het pand werden deuren van het magazijn met grof geweld opengebroken. Het vermoeden is dat dit is gebeurd met een auto. Het lijkt er op dat er niets is gestolen. Vermoedelijk koos men snel het hazenpad nadat het luide alarm afging. Vandaag wordt verder onderzoek in deze zaak gedaan.

Sassenheim Vrouw bij oversteken aangereden Een 17 jarige vrouw uit Hillegom is maandag 16 februari rond 19.25 uur op de Parklaan aangereden door een auto die bestuurd werd door een 41 jarige automobilist uit Lisse. De vrouw stak op dat moment op een zebrapad over. De man zag de vrouw op het laatste moment, remde nog wel maar raakte haar toch. De vrouw werd voor onderzoek en met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhouding voor mishandelingen De politie heeft twee 14 jarige jongens uit Leiden aangehouden. De twee worden verdacht van het mishandelen van een 50 jarige vrouw uit Leiden. Dat gebeurde maandag 16 februari rond 15.30 uur op de Hooglandse Kerksteeg. Na controle in het Diaconessen Ziekenhuis stelden artsen bij haar een scheurtje in haar oogkas vast. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast. Het incident ontstond na een woordenwisseling met de twee jongens die daar rond hingen en opmerkingen in de richting van de vrouw maakten. Op het moment dat zij daar met haar 21 jarige dochter weg wilde fietsen, kwam een jongen op de vrouw af en sloeg haar in het gezicht. Toen publiek op het tumult afkwam kozen de jongens het hazenpad. De dochter ging achter ze aan en met behulp van iemand wist zij één van de jongens in de kraag te vatten en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. De andere verdachte werd later aangehouden.

De politie heeft maandag 16 februari rond 17.35 uur een 29 jarige man uit Leiden aangehouden voor het mishandelen van een 36 jarige plaatsgenoot. De twee kwamen elkaar tegen op de Plesmanlaan. Bij het passeren raakten ze elkaar met de schouders. Na een opmerking daarover werd de 36 jarige door de verdachte in het gezicht geslagen. Een getuige volgde de verdachte en hield de politie op de hoogte van zijn positie. Agenten konden hem daardoor snel arresteren.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachten aangehouden voor diefstal portemonnee De politie heeft maandag 16 februari rond 16.50 uur bij het winkelcentrum Reigerhof een man en een vrouw van 35 en 31 jaar zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. Tegen de twee verdachten zijn verdenkingen dat zij zich rond dat tijdstip schuldig hebben gemaakt aan diefstal van een portemonnee van een vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

In een winkel werd de vrouw afgeleid door de vrouwelijke verdachte, waarna een derde nog niet aangehouden verdachte een portemonnee uit haar tas stal. Die gaf de portemonnee over aan de aangehouden mannelijke verdachte en ging er zelf vandoor. De twee ontdekten echter dat ze betrapt waren, ontdeden zich weer van de gestolen portemonnee en probeerden weg te komen. Een medewerker van de winkel en een klant voorkomen dat in 1e instantie, maar even later lukt het de verdachten wel. Buiten liepen ze echter recht in de armen van de gewaarschuwde politie. De verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten.

-------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------