Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 17-02-2009

Inbraak

OUDEWATER Twee inbrekers gingen er in de vroege ochtend van dinsdag 17 februari vandoor en wisten te ontkomen.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een woning aan de Lijnbaan. Direct gingen er twee politie-eenheden met spoed ter plaatse. Toen agenten op de Lijnbaan aan kwamen rijden, zagen zij dat hen een auto tegemoet kwam rijden. De agenten probeerden de auto ter hoogte van de Kabelslag aan de kant te zetten, maar de bestuurder ging er in de richting van de J.J. Vierbergenweg vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in, gaven de bestuurder een stopteken, maar dat werd genegeerd. De achtervolging ging via Polsbroek en Bergambacht in de richting van Schoonhoven. Daarbij reed de vluchtende auto met een snelheid van boven de 160 km/u. Agenten raakten het zicht op de auto kwijt. Met meerdere politie-eenheden (onder andere van Hollands Midden) is in Schoonhoven naar de auto gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Bij de woning aan de Lijnbaan bleek inderdaad te zijn ingebroken. Het is nog niet duidelijk of er iets uit de woning is gestolen. De politie zet het onderzoek voort.

Bedreiging buschauffeur: twee verdachten aangehouden

(Zie persberichten Rijn & Venen, d.d. 12-02-2009: Buschauffeur door automobilist bedreigd)

NIEUWERSLUIS Een buschauffeur werd op woensdagmiddag 11 februari door een automobilist en zijn passagier bedreigd.

Rond 14.30 uur reed een 56-jarige buschauffeur op de Rijksstraatweg een wegversmalling in. Van de andere kant deed de bestuurder van een bestelauto hetzelfde. Beiden konden niet doorrijden, waarna de automobilist en zijn passagier de buschauffeur verbaal met de dood en met een schep bedreigden. Daarna reed de bestuurder van de bestelauto toch achteruit, waarna de bus erdoor kon. De chauffeur deed aangifte.

Aan de hand van het kenteken van de bestelauto stelde de politie een onderzoek in. Daarbij gingen agenten naar de Utrechtse woning van één van de verdachten. Hij bleek er niet te zijn. Het onderzoek werd voorgezet, waarbij op maandag 16 februari werd geprobeerd beide verdachten in twee woningen in Utrecht aan te houden. Zij waren beiden niet thuis.

Het werd de verdachten, mannen van 37 en 45 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, kennelijk tocht te heet onder de voeten, want zij meldden zich op maandag 16 februari rond 11.10 uur in het politiebureau in Breukelen. Zij werden aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Beiden zijn gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij werden rond 15.15 uur in vrijheid gesteld.

Hennepkwekerij

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op maandag 16 februari een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond
10.30 uur een onderzoek in een woning aan de Kickestein in. Daarbij werd een hennepkwekerij van ruim 170 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De bewoner (leeftijd wordt niet gemeld) werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tegen boom

WOERDEN Een man reed op maandag 16 februari tegen een boom.

Rond 09.45 uur reed een 62-jarige man uit Harmelen met een bestelbus over de Europabaan. Vermoedelijk raakte hij onwel, reed de middenberm in en botste tegen een boom. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Het slachtoffer bleek geen hartslag meer te hebben en werd gereanimeerd. Gezien zijn toestand, kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. De Harmelaar werd vervolgens met hartslag per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.