Gemeente Ede

nummer 11 / Ede, 17 februari 2009

Burgemeester Van der Knaap reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan inwoner Bennekom
De heer G. Smit Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer G. (Gerrit) Smit uit Bennekom is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem maandag 16 februari 2009 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van zangkoor Con Amore in kerkelijk centrum 't Kerkheem in Bennekom. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van cultuur.

Oefening Baart Kunst
De heer Smit (71) was 6 jaar penningmeester van het Elburg's mannenkoor Oefening Baart Kunst. Naast de functie van penningmeester was hij in die tijd ook een grote promotor van het koor. Hij organiseerde een aantal acties om financiële middelen te verkrijgen, waardoor het koor onder meer een reis kon maken naar Zwitserland voor een aantal concerten. De heer Smit werd voor zijn inzet benoemd tot erelid van dit koor.

Con Amore
Vanaf 1997 is de heer Smit eerste secretaris van Christelijk Gemend Koor Con Amore in Bennekom.
De heer Smit is al jarenlang de steunpilaar van het koor en heeft door zijn accuraatheid, toewijding en organisatietalent veel voor dit koor betekend. Thans heeft hij op 71-jarige leeftijd besloten zijn vrijwillige activiteiten voor het koor te beëindigen.

Zijn vrijwillige activiteiten kwamen ten goede aan de lokale samenleving.

---