RTL Group

'TOPCHEF' naar Hoogtepunt

Het wekelijks door een miljoen kijkers gevolgde 'Topchef' bereikt op dinsdag 17 februari de climax. In deze finale van het RTL 4-programma moeten de drie overgebleven hobbykoks, allen ex-kandidaten van het programma 'Wie Is De Chef', hun kookkunsten voorschotelen aan een jury bestaande uit Sergio Herman, Lucas Rive, Ron Blaauw, Hans van Wolde en Herman den Blijker. Vervolgens is het aan deze vijf culinaire grootheden om te bepalen welke deelnemer het meeste recht heeft op de eretitel 'Topchef 2009'. Martijn Krabbé presenteerd dit duel dat plaatsvindt in sterrenrestaurant Beluga in Maastricht.

Het te bereiden finalemenu blijkt geen 'eitje' te zijn. De drie finalisten mogen flink aan de slag met drie gangen: een amuse van grotchampignons, verse tonijn en groente, gevolgd door een voorgerecht van verse langoustines en coquilles en een niet alledaags hoofdgerecht: duif met twee bijgerechten. Elke gang wordt door de kandidaat zelf gepresenteerd. Vervolgens wordt er gekeurd en geproefd, terwijl de spanning in de keuken stijgt. Hoe luidt het verlossende oordeel van de chefs

Uitzending: RTL 4, dinsdag 17 februari, tussen 21.30 en 22.30 uur

Website: topchef2009.nl

---

Noot aan de redactie: foto's van deze finale-uitzending zijn verkrijgbaar via tel. 035 - 6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.