Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobile Distillery is wereldwijde sponsor van NAVTEQ Global LBS Challenge®

Veldhoven, 16 februari, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, kondigt aan dat Mobile Distillery een wereldwijde sponsor is voor de NAVTEQ Global LBS Challenge 2009. Mobile Distillery is toonaangevend in het porten van software-oplossingen naar apparaten en het testen van diensten voor mobiele applicatie-ontwikkelaars. Het bedrijf reikt licenties uit ter waarde van in totaal 160.000 dollar aan de winnaars van de wedstrijd in alle drie de regio's (Amerika, APAC en EMEA). Dit brengt het totale prijzengeld van de NAVTEQ Global LBS Challenge 2009 tot meer dan 5.4 miljoen dollar in geldprijzen en datalicenties.

De uiteindelijke winnaars en tweede prijs winnaars in elke regio krijgen een licentie voor zes maanden voor 'Alembix'. Dit is een geavanceerde apparatendatabase en krachtige zoekmachine die meer dan 1.000 karakteristieken van verschillende draagbare apparaten benchmarked. Het toont ontwikkelaars met welke merken en modellen van mobiele telefoons hun applicatie zou kunnen werken voordat zij met prototypes gaan werken of hun mobiele projecten starten.

Iedere winnaar in de afzonderlijke regio's krijgt daarnaast een licentie van een jaar voor 'Celsius'. Dit is een toonaangevende suite voor mobiele applicatieontwikkeling en porting. Zo kunnen ontwikkelaars van één enkele Java(TM) ME broncode automatisch verschillende geoptimaliseerde versies van hun applicatie aanpassen aan de meest uitgebreide lijn van bestaande en toekomstige met Java compatibele apparaten.

"Wij vinden het erg leuk om voor de eerste keer sponsor te zijn bij de Global LBS Challenge. Ontwikkelaars verwerken steeds meer location enabled-diensten in hun mobiele aanbod", zegt Eric Lemaréchal, co-oprichter en COO van Mobile Distillery. "Dit initiatief helpt de meest innovatieve LBS-aanbieders om hun applicaties eenvoudig op de breedste lijn draagbare apparaten beschikbaar te maken. Daarnaast verkort het de time to market."

Mobiele ontwikkelaars staan voor een aantal uitdagingen op weg naar de commercie. Daar hoort ook bij: kiezen tussen verschillende besturingssystemen of het ondersteunen van diverse besturingssystemen, apparaatfragmentatie zelfs op een bepaald platform, verschillen in implementatie van netwerk- en technische standaarden en downloadbeperkingen bij operatornetwerken.

"De gecombineerde Alembic- en Celsius-oplossingen van Mobile Distillery bieden niet alleen technisch inzicht in welke features en mogelijkheden beschikbaar zijn op duizenden telefoons. Het laat ontwikkelaars ook verschillende versies van hun applicaties in enkele kliks produceren. Zo kunnen zij altijd voordeel halen uit ieder draagbaar apparaat omdat het beter is zowel de unieke handset als standaard mobiele technologieën te gebruiken. De traditioneel remmende barrière van porting-kosten en moeite die daarbij gemoeid is, wordt grotendeels weggenomen" zegt Marc Naddell, vice-president, partner en developer programms bij NAVTEQ.

De Alembic online database laat ontwikkelaars draagbare apparaten op marktpotentieel beoordelen. Aan de database worden maandelijks meer dan 40 nieuwe apparaten toegevoegd. Dit biedt belangrijke informatie voor iedere ontwikkelaar om een weloverwogen besluit te nemen voor het porten van apparaten voor de massa.

Mobile Distillery's Alembic en Celsius-oplossing is volledig geïntegreerd als een plug-in en tool set in standaard Integrated Development Environments (IDE's) zoals Netbeans en Eclipse. Zo kunnen ontwikkelaars standaard IDE's gebruiken om hun LBS applicaties snel te prototypen en te ontwikkelen.

De winnaars van de Global LBS Challenge - EMEA worden op 17 februari bekend gemaakt in Barcelona tijdens Mobile World Congress. De winnaars voor Amerika worden op 2 april bekend gemaakt in Las Vegas tijdens CTIA. De winnaars voor APAC worden op 17 juni in Singapore bekend gemaakt tijdens CommunicAsai. Kijk voor meer informatie op LBSChallenge.com.

(578 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Mobile Distillery
Mobile Distillery is een specialist in mobiele technologieën met uitgebreide kennis van draagbare apparaten. Het bedrijf is opgericht in 2005 om een fragmentatieprobleem op te lossen waar ontwikkelaars mee worstelden bij het ontwikkelen van mobiele content en diensten. De software-oplossingen verminderen portingscycli tot 80%, garanderen kostbesparing en versnellen de time to market van Java mobiele applicaties. Tegelijkertijd zijn updates naar nieuwe apparaten in Europese en Noord-Amerikaanse en Aziatische markten. Mobile Distillery's Testing Services garanderen kwalitatieve mobiele applicaties en producten met professionele QA Testing voor mobiele applicaties, NFC applicaties of SIM-kaart applicaties. Mobile Distillery's klanten zijn ontwikkelaars, uitgevers en system intergrators - uit het hele ecosysteem van mobiele applicaties - web specialisten, mobiele game uitgevers, mobile marketing bureaus en IT service bedrijven. Mobile Distillery heeft kantoren in Parijs, Marseille en Singapore. Kijk voor meer informatie op www.mobile-distillery.com http://www.mobile-distillery.com> .

De diensten en oplossingen van Mobile Distillery worden getoond tijdens Mobile World Congress in hall 2, Stand 2F49.

NAVTEQ Global LBS Challenge
De Global LBS Challenge is voor het eerst geïntroduceerd in oktober 2003 en gericht op het stimuleren van de ontwikkeling en zichtbaarheid van innovatieve navigatieoplossingen voor draadloze apparatuur. Van draadloze zakelijke applicaties tot sport, reizen en veiligheid, het integreren van de nauwkeurigheid en rijkheid van de digitale kaartdata van NAVTEQ vereenvoudigt de evolutie van de volgende generatie LBS. Complete ontwikkelbronnen, informatie en technische ondersteuning voor het creëren van LBS en Navigatie-oplossingen door het gebruik van NAVTEQ-producten en diensten is te vinden op www.LBSChallenge.com.

Over NAVTEQ Network for Developers
NAVTEQ Network for Developers (NN4D) is een dynamische online webportal die ontwikkelaars en zakenpartners de technische en zakelijke ondersteuning biedt om de meest innovatieve locatie-gebaseerde oplossingen te ontwikkelen, tonen en introduceren. Leg contact met de mensen, tools en bronnen die je nodig hebt om zakelijk te groeien op www.NN4D.com.

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft meer dan 4.000 werknemers verspreid over 196 kantoren in 43 landen. Voor meer informatie kijk op http://www.navteq.com

Contact:
Claire Backhurst Ilona de Bok NAVTEQ LEWIS PR

Tel: +44.16.28.480.904 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: claire.backhurst@navteq.com e-M: ilonadb@lewispr.com

Altijd als eerste de laatste persberichten van NAVTEQ via deze RSS-feed: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/c/423

NAVTEQ, NAVTEQ Network for Developers and Global LBS Challenge are trademarks of NAVTEQ in the U.S. and other countries. All rights reserved

###