Gemeente Woudrichem

Welstand definitief afschaffen?

Woudrichem werkt eraan om de regelgeving met name op het gebied van Bouw- en Woningtoezicht terug te dringen. Belangrijke stappen daartoe zijn al gezet. Zo kan men al ruim twee jaar in Woudrichem, behalve binnen het beschermde stadsgezicht van de vesting en wanneer het om rijksmonumenten gaat, bouwen zonder dat het bouwwerk moet worden getoetst aan eisen van welstand. Dat levert een behoorlijk besparing in tijd en geld op. Winst is voorts geboekt bij het verlenen van lichte bouwvergunningen. Als de plannen in het bestemmingsplan passen en compleet worden ingediend, kan nu doorgaans binnen vijf werkdagen een lichte bouwvergunning verleend worden.

Inmiddels zijn er al bouwwerken en gebouwen in de Gemeente Woudrichem gebouwd zonder dat daar een welstandstoets aan ten grondslag lag. In april 2009 zal de gemeenteraad het nieuwe beleid evalueren. Bij deze evaluatie wordt uw mening op prijs gesteld; uw mening zal worden meegenomen bij de formele besluitvorming. Graag zouden wij dan ook van u antwoord willen ontvangen op de volgende vragen:


- Wat is uw ervaring met welstandsvrij bouwen in Woudrichem?


- Deelt u de mening van het college van B & W om door te gaan met welstandsvrij bouwen?


- Vindt u dat er voldoende tijd is verstreken om met welstandsvrij bouwen genoeg ervaring op te doen?

Uw reactie ontvangen wij bij voorkeur per e-mail vóór vrijdag 27 februari a.s. indien gewenst kunt u dan ook uw standpunten nader onderbouwen met digitale fotos van de praktijk. Uw reactie kunt u rechtstreeks mailen naar wremeijsen@woudrichem.nl Uiteraard wordt u verder op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen met betrekking tot welstandsvrij bouwen.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met Wil Remeijsen werkzaam bij bouw- en woningtoezicht van de afdeling Ruimte en bereikbaar op het doorkiesnummer 308181.