Gemeente Voerendaal

\ 16/2/2009 - Recreatief Ondernemersplatform Voerendaal kiest voor kansen
Het Recreatief Ondernemers Platform Voerendaal (ROPV) maakt een verdiepingsslag. Om de doelstellingen van Voerendaal op toeristisch-recreatief gebied waar te maken kiest zij voor een gesegmenteerde aanpak. Hiervoor zijn vijf werkgroepen geformeerd, die elk vanuit een eigen discipline kansen in de markt toetsen aan gemeentelijk beleid en dit verder ontwikkelen.
Marketing & Communicatie, Routestructuren, Culinair, Evenementen & Projecten en Duurzaam Agro-toerisme zijn de werkgroepen waarbinnen de ambities van toerisme en recreatie voor de gemeente Voerendaal verder uitgewerkt worden. Het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven en het verenigingsleven van Voerendaal worden nadrukkelijk door de gemeente uitgenodigd om deze ambities waar te maken.

Concreet
Om de rijkdom van Voerendaal beter zichtbaar en bereikbaar te maken voor eigen inwoners en voor de bezoekers, worden op recreatief gebied een vijftal concrete zaken opgepakt, te weten

- het verbeteren van de huidige wandel- en fietspaden;
- het uitbreiden van de huidige wandel- en fietspaden;
- het vergroten van de recreatieve verblijfsduur van de recreant in Voerendaal;

- het bevorderen van agrotoerisme;


- het beleefbaar maken van de historie van de gemeente. Realisatie
Om dit te realiseren is samenwerking met betrokken partijen uit de recreatiebranche in Voerendaal maar ook daarbuiten van groot belang. In dit kader is een structureel overleg opgestart met ondernemers en verenigingen die op enigerlei wijze van betekenis zijn voor recreatieve ontwikkelingen in Voerendaal. Dit recreatief ondernemersplatform heeft onlangs in horecabedrijf Keulen te Klimmen in een goed bezochte bijeenkomst een actieplan opgesteld. Per werkgroep zijn een aantal ideeën, suggesties en aandachtspunten aangedragen die een bijdrage kunnen leveren aan het versterken van het recreatieve imago van de gemeente Voerendaal.

Profileren
Het recreatieve ondernemersplatform is blij te vernemen dat actief ingezet wordt op het programma recreatie en toerisme. Een dergelijk ambitieniveau vereist dat ook de gemeente Voerendaal zich op recreatief gebied nadrukkelijker gaat profileren. Met name door toevoeging van recreatieve informatie op de website, het verder uitbouwen van een evenementenkalender, het organiseren van een culi-cultureel evenement alsmede het realiseren van promotiemateriaal.

Om een indruk te krijgen van deze bijeenkomst kijk op www.twinkelevents.nl/ropv.