Politie Drenthe

Maandag

Assen, 16-02-2009

Aanrijding door slippartij

EMMEN Zondagavond is 20-jarige automobiliste uit Wittelte met haar auto in de slip geraakt op de Bergweg en tegen een boom gebotst. Het wegdek was glad door sneeuwval. De vrouw raakte niet gewond. De auto moest worden aangesleept. (09-011581)

Auto de bocht uit

MEPPEL Zondagavond verloor een 19-jarige automobilist uit Meppel de macht over het stuur op de Lepelaar. De automobilist reed bij een bocht rechtdoor en kwam bovenop een kabelkast in de berm terecht. De auto belandde uiteindelijk op zijn dak. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto moest worden afgesleept. (09-011589)

Aanrijding met alcohol in het spel

VALTHERMOND Zondagavond is een 47-jarige man uit Musselkanaal met zijn scootmobiel tegen een lantaarnpaal gebotst op de Kavelingen. De scootmobiel en de lantaarnpaal raakten zwaar beschadigt. De man raakte niet gewond. De man moest een blaastest ondergaan en hij had teveel gedronken. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. De man scoorde 795 ug/l (1,8 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (09-011597)

Verwarde man aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige man uit Sleen aangehouden bij een ziekenhuis aan de Boermarkeweg. De man had enkele goederen vernield en had een beveiligingsmedewerker mishandeld. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (09-011624)

Verkeerscontroles deze week

Controleren door het team Verkeershandhaving van Politie Drenthe gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles. De resultaten van deze controles worden in de persberichten van deze week meegenomen.

Uitslaande brand in woonboerderij

KERKENVELD Zondagavond heeft een uitslaande brand plaatsgevonden in een woonboerderij aan het Gedempte Hoofddiep. De brand begon als een schoorsteenbrand en ontwikkelde zich snel tot een uitslaande brand. De brandweer wist de brand na iets meer dan een uur te blussen. De brandweer kon de brand beperken tot het achterhuis. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand. (09-011614)

Getuigen gezocht van mishandeling en bedreiging

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 52-jarige man uit Emmen in het Noordbargerbos aan de Ermerweg. Het slachtoffer werd zondagochtend door een onbekende Oost-Europese uitziende man met een stok op zijn hoofd geslagen en bedreigd met een steekwapen. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis in Emmen behandeld aan zijn verwondingen. De 52-jarige man uit Emmen heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en zou graag met hen in contact komen. Heeft u iets of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900 88 44. Als u anoniem iets kwijt wilt aan de politie, dan kunt u contact met ons opnemen via 0800 7000. (09-011542)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.