Politie Rotterdam Rijnmond

Zaterdag 14 februari 2009

* ONDERZOEK NAAR GROTE BRAND IN ROTTERDAMS HAVENGEBIED

ROTTERDAM - De politie doet onderzoek naar de toedracht van een grote brand aan de Moezelweg. Op het terrein van Kuwait Petroleum in de Rotterdamse Europoort brak vrijdag rond 21.00 uur een brand uit. De vlammen vernietigenden de ontzwavelingsfabriek van de raffinaderij aan de Moezelweg. In deze fabriek wordt zwavel uit dieselolie verwijderd. De brandweer was snel aanwezig. Met behulp van onder andere een blusboot werd het vuur onder controle gebracht. Rond 23.00 uur was dit het geval. Vanaf dit moment heeft de brandweer het vuur gecontroleerd uit laten branden. Er werden in de omgeving metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen in de lucht. Daaruit is geen gevaar voor de volksgezondheid gebleken. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Er wordt onderzocht waardoor de brand ontstaan is. Vermoedelijk heeft een handeling tijdens een regulier onderhoud van de gasolie ontzwavelingseenheid een explosie veroorzaakt.


* STRAATROOF ONDERZOCHT; JONGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie doet onderzoek naar een straatroof op de Graaf Florisstraat. Hier werd een 39-jarige Rotterdamse vrijdagavond rond kwart voor zeven door jonge jongens beroofd van haar eigendommen. Omstanders waarschuwden direct de politie. Agenten waren snel aanwezig en stelden een buurtonderzoek in. Een burger bleek al een van de verdachten vast te houden. Een ander tweetal werd korte tijd later aangetroffen. Het bleek te gaan om Rotterdammers van 12 en 13 jaar oud. Zij droegen diverse goederen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het drietal is ingesloten in afwachting van het onderzoek. Er wordt verder onderzocht of de verdachten in verband gebracht kunnen worden met andere berovingen.


* INBREKERS OP HET DAK AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hielden vrijdagavond twee inbrekers aan. Rond tien voor elf belden bewoners van een woning aan de Valkenhof dat er bij hen werd ingebroken. Agenten rukten direct uit en waren korte tijd later bij de woning. Zij stelden een onderzoek in de woning in. Hier werd niets aangetroffen. Vervolgens werd er ook op het dak van de woning gekeken. Hier zagen zij twee verdachten die zich probeerden te verstoppen achter een ventilatorhuis. Het tweetal, een Capellenaar van 20 en een Rotterdammer van 22, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij droegen diverse goederen bij zich die vermoedelijk afkomstig zijn uit de woning. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek. Hierbij wordt ook gekeken of de jongemannen in verband gebracht kunnen worden met andere inbraken of diefstallen.

*