XR, het eerste online vakblad voor enterprise architectuur


WAGENINGEN, 20090214 -- Op xr.paauwe.info staat voortaan XR, het gratis online vakblad voor enterprise architectuur, interactief klaar voor de geinteresseerde lezer. Elke twee maanden verschijnt weer een nieuwe editie. Vanaf vandaag kunnen alle professionals uit het vakgebied enterprise architectuur, zich online op de website op de hoogte stellen van het praktijkgebruik van enterprise architectuur bij organisaties.

XR is een initiatief van Paauwe Group BV uit Wageningen. Paauwe Group BV richt zich op de professionalisering van het gebruik van enterprise architectuur in de praktijk. Hiertoe doet zij onder andere praktijkonderzoek en levert zij kennis en tools aan de professionals in het architectuurvakgebied.

Op de website van XR kunnen architecten, architectuur consultants, managers, directeuren en andere geïnteresseerden online artikelen lezen over het gebruik architectuur in de praktijk. Er staan in XR achtergrondartikelen over het gebruik van methodes en tools, voorbeeldposters, checklisten, voorbeeldsjablonen, evenementenagenda en tips voor het maken van architectuurvisualisaties.

Een aantal vaste auteurs en gastauteurs schrijven vanuit hun passie en visie op het architectuurvakgebied artikelen voor verschillende doelgroepen. XR slaat zo een communicatiebrug tussen deze groepen belanghebbenden. Zo laten aanverwante vakgebieden ook zien hoe zij gebruik maken van enterprise architectuur.

"Het vakgebied enterprise architectuur is toe aan zijn eigen vakblad waarin met begrijpelijke artikelen iedereen kan lezen hoe praktisch bruikbaar enterprise architectuur is", zegt Mark Paauwe de bedenker van de open enterprise architectuurmethode Dragon1. "XR staat voor eXcelleRate. Daarmee willen wij graag bijdragen aan het verhogen van de productiviteit bij het werken onder architectuur. Juist in deze tijd van de financiële crisis is enterprise architectuur het managementinstrument om in de huidige organisatie, zonder extra investeringen, een betere Business IT Alignment te realiseren", aldus Mark Paauwe.

Op de website van XR kunnen abonnees de nieuwste en alle voorgaande edities van XR bekijken en ook alle edities downloaden. Lezers kunnen zich kosteloos abonneren op de downloadbare edities van XR.

XR is ook via www.enterprise-architecture.nu/ te bereiken.





Mark Paauwe