Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 14-02-2009

Politie 'peppert' agressieve Kaatsheuvelnaar (18)

KAATSHEUVEL: De politie heeft vrijdagmiddag kort voor 18.00 uur een 18-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden bij zijn ouderlijke woning. Daarbij hebben agenten pepperspray moeten gebruiken om de agressieve man onder controle te krijgen. De man, die al langer problemen heeft met zijn ouders, pleegde vernielingen in de ouderlijke woning en liep met een boksbeugel rond. Hij had drugs en alcohol gebruikt en werd onwel. Ambulancepersoneel wilde ter plaatse graag ondersteuning van de politie. Toen agenten bij de woning kwamen, reageerde de verdachte erg agressief en dreigde de agenten met een paraplu te slaan. Hij is meegenomen naar het bureau waar direct zijn ogen werden gespoeld. De man wordt bij zijn problemen verder begeleid door sociale
hulpverleners.

Jongens uit Raamsdonksveer steken prullenbakken in brand

RAAMSDONKSVEER: Drie jongens van 16, 17 en 18 jaar uit Raamsdonksveer zijn zaterdagmorgen rond 01.30 uur aangehouden wegens brandstichting. De jongens hadden uit baldadigheid enkele prullenbakken aan de Gangboord in brand gestoken. Een oplettende buurtbewoner belde de politie en kon vertellen wie een van de jongens was. Uit onderzoek kwam vervolgens nog een vierde verdachte naar voren, een 21-jarige man uit Raamsdonksveer. Hij verklaarde op het bureau ook verantwoordelijk te zijn voor een andere recente brandstichting in een kliko in het dorp. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongeren.

Opstootje bij jongerencentrum eindigt in bedreiging met alarmpistool

ALMKERK: De politie heeft zaterdagmorgen rond 01.30 uur een 18-jarige man uit Meeuwen aangehouden wegens bedreiging met een alarmpistool. Dat gebeurde tijdens een opstootje bij een jongerencentrum aan de Provincialeweg-Noord. Een 17-jarige jongen uit Werkendam deed
aangifte, nadat hij het wapen op zich gericht zag. De verdachte is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt brand in carport bij woning in Made

MADE: De politie onderzoekt een brand in de carport van een woning aan de Cyclaamstraat. De brand brak zaterdagmorgen rond 02.45 uur uit; er bleken vermoedelijk een kliko en enkele emmers in brand gestoken te zijn. Er bestond een reëele kans dat het vuur naar de garage en de woning oversloeg, maar door kordaat optreden van de brandweer werd dat voorkomen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-02-2009 10:48 | © Regio Midden en West Brabant |