RTL Group

Onrust in heelal door kloonoorlogen in 'STAR WARS: The clone wars

Het wordt weer onrustig in het heelal. De strijd tussen de Galactische Republiek en de Confederacy of Independent Systems (CIS) barst in alle hevigheid los in de Amerikaanse animatieserie Star Wars: The Clone Wars, die vanaf zaterdag 14 februari wordt uitgezonden op RTL 5.

Star Wars: The Clone Wars speelt zich af in de periode tussen de films Star Wars: Episode II: Attack Of The Clones uit 2002 en Star Wars: Episode III: Revenge Of The Sith uit 2005. Zo komen alle bekende karakters uit de films voorbij in deze serie, die 22 afleveringen telt. Elke week is te zien hoe Jedi-ridders Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Yoda en Jedi-leerling Ahsoka Tano vechten voor het behoud van hun vrijheid en de rust in het heelal. Met hun leger van genetisch-gemanipuleerde klonen strijden de Jedi tegen de schijnbaar onstuitbare robots van de Separisten, die zich officieel de Confederacy of Independent Systems noemen. Dit conflict bereikt zijn hoogtepunt in een kloonoorlog, waarin de slechte Count Dooku, zijn moordlustige assistent Asajj Ventress, hun meester Darth Sidious en de mechanische General Grievous er alles aan doen om de Jedi te verslaan.

Star Wars-producent George Lucas is trots op de animatieserie: The Clone Wars is echt een vervolg op de bestaande films. Ik wilde dat de serie de uitstraling, het gevoel en de diepte van de films zou krijgen. Ik denk dat we er in zijn geslaagd om het er visueel heel anders uit te laten zien dan ieder ander tv-programma. We hebben de nadruk gelegd op het verhaal en de karakters, omdat we een serie wilden maken waar iedereen naar kan kijken. Kinderen kunnen genieten van de karakters, de actie en de humor, terwijl oudere kijkers vooral de diepte van het verhaal en de kwaliteit van de animaties zullen waarderen.

Uitzending: wekelijks vanaf zaterdag 14 februari tussen 15.45 en 16.15 uur, daarna tussen 15.05 en 15.35 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.