Sneeuwklokjes voor Valentijn

13/02/2009 09:40

ARBORETUM KALMTHOUT

In Arboretum Kalmthout is er dit Valentijnsweekend een unieke tentoonstelling van bijzondere sneeuwklokjes, de Snowdrop Show. Je vindt er snijbloemen en plantjes van bijzonder soorten en cultuurvormen. Er bestaan meer dan 500 verschillende sneeuwklokjes!

Het sneeuwklokje staat voor een fris begin, het ontwaken van nieuw leven na de winter. Haar eenvoudige bloemstructuur en zuivere kleur hebben niets met opzichtigheid of uiterlijk vertoon te maken, het sneeuwklokje symboliseert onsterfelijkheid en onschuld. Een unieker Valentijnsboeket is haast niet in te beelden. Wie z'n geliefde plantjes schenkt heeft bovendien de verzekering dat ze ieder jaar opnieuw sneeuwklokjes zullen bloeien in de tuin of terraspot.

Van nature komen sneeuwklokjes vooral voor in de gebieden rond de Middellandse Zee maar zijn sinds vele decennia goed ingeburgerd in onze contreien. Ze zijn ondertussen zelfs opgenomen in de flora van inheemse planten. In de tentoonstelling krijg je meer uitleg over het verzorgen en kweken van sneeuwklokjes in je eigen tuin maar ook meer achtergrond bij de botanische herkomst.

Naar aanleiding van de sneeuwklokjestentoonstelling is er een programma uitgewerkt met nevenactiviteiten onder de noemer Galanthus Gala, de Britse benaming van dergelijke evenementen. Op zaterdag zijn er enkele lezingen over sneeuwklokjes en is er een verkoop van bijzondere en zeldzame sneeuwklokjes door kwekers en verzamelaars. Vanaf 13.30 uur start de verkoop. Wie zelf nieuwe plantjes wil bemachtigen moet er snel bij zijn want van de meest bijzondere vormen zijn maar enkele exemplaren te verkrijgen.

Dit weekend is meteen het laatste openingsweekend van Arboretum Kalmthout voor de Hamamelisfeesten. Hét ideale ogenblik dus om nog te genieten van de prachtig bloeiende toverhazelaars, de prachtige Helleborus en de sneeuwklokjes. Op zondag zijn er ieder uur wandelingen met gids, je hoeft er niet voor te reserveren.

Praktische gegevens

Arboretum Kalmthout toverhazelaars & sneeuwklokjes ToegangsprijzenInformatie algemeenContact- en bezoekadres bezoekers zaterdag 14 & zondag 15 februari 2009dagelijks 10.00 tot 17.00 uurzaterdag ¤ 5, zondag ¤ 6 (inclusief rondleiding)tot 12 jaar gratiswww.arboretumkalmthout.be Heuvel 2, B-2920 Kalmthout, BelgiëT +32(0)3/666.67.41

E info@arboretumkalmthout.be

---


Noot voor de redactie (