Franco Dragone Entertainment Group blikt videobeelden in voor wereldtournee Britney Spears.

13/02/2009 10:07

PRODUCTIONS DU DRAGON

Franco Dragone Entertainment Group legt momenteel in La Louvière (België) en Los Angeles de videobeelden vast voor de volgende wereldtournee van Britney Spears.

Deze opdracht ligt in het verlengde van een eerste succesvolle samenwerking met de groep van Franco Dragone, die enkele maanden geleden de video regisseerde voor Britney's promotournee bij de lancering van haar laatste album. Deze tournee deed televisieshows aan in de VS, Europa (waaronder Star Academy op TF1) en Azië.

De productie van de videobeelden is in handen van Dragon Films, een filiaal van de Franco Dragone Group. Het concept is in handen van Dirk Decloedt (video content designer), met wie Franco Dragone reeds samenwerkte voor de shows A New Day / Céline Dion en Le Rêve in Las Vegas.

Het 90-minuten durende beeldmateriaal, twee- en driedimensionaal, zal tijdens de concerten geprojecteerd worden op een elektronisch scherm dat deel uitmaakt van het decor. Elk nummer zal begeleid worden door een unieke video.

De show, die de naam The Circus Starring Britney Spears meekreeg, gaat in maart van start in de VS en telt vervolgens wereldwijd 40 voorstellingen. Britney zal er, naast haar grootste hits, ook songs brengen van haar twee laatste cd's, Blackout en Circus. Na vijf jaar afwezigheid op de podia heeft Britney Spears zich verbonden met concertorganisator AEG, die onlangs nog samenwerkte met Justin Timberlake en Bon Jovi. De supportact wordt verzorgd door de Pussycat Dolls.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel