Accountants en belastingconsulenten investeren in kwaliteit

13/02/2009 11:10

OP DE BEECK & PARTNERS

Het IAB ontmoet zijn leden

Duizenden accountants en belastingconsulenten krijgen de komende weken een uitnodiging van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, het IAB, voor elf regionale informatievergaderingen.

Van 12 februari tot 26 maart krijgen de leden daarop informatie over een reeks instrumenten die hen in staat stellen om hun klanten nog beter bij te staan in deze harde crisistijden. "Het is duidelijk dat accountants en belastingconsulenten in de huidige omstandigheden meer dan ooit een levensbelangrijke rol spelen als vertrouwenspersoon van de bedrijven.", zegt André Bert, voorzitter van het IAB. " Hun opdracht is verre van eenvoudig, temeer omdat de complexiteit van de bedrijfsvoering almaar toeneemt net zoals ook de regelgeving en de verwachtingen rond corporate governance snel evolueren."

Steunpilaar voor bedrijven

In deze harde crisistijden telt voor de ondernemingen elke cent. Bovendien moeten ze sneller dan ooit kunnen rekenen op correcte cijfers, accurate analyses en onderbouwde adviezen. Het IAB reikt - via zijn vernieuwde website - een aantal specifiek daartoe ontwikkelde instrumenten aan. Daarover wil het IAB zijn leden en stagiairs tijdens de regionale informatiesessies breed informeren. Ze krijgen ook de kans om in een voor hen vertrouwde omgeving vragen te stellen en informatie uit te wisselen met collega's. Door "de boer op te gaan" wil het IAB - langs zijn leden om - proactief inspelen op de veranderende noden van de ondernemingen.

Uit de ivoren toren

Het is de eerste keer dat het IAB in alle provincies informatiesessies organiseert. "We blijven niet in onze ivoren toren zitten. Door onze leden optimaal te informeren over de vernieuwde tools, zullen ze beter kunnen antwoorden op de vele vragen die ondernemingen vandaag voor hen in petto hebben", besluit Eric Steghers, Algemeen Directeur IAB. "We willen zo ook aantonen dat accountants en belastingconsulenten meer zijn dan cijfervreters. Ze staan met een open geest in de wereld, ze zijn competent en ze wekken vertrouwen."

Over IAB:

Het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten is een wettelijk instituut met zo'n 7.000 aangesloten leden en 1.500 stagiairs. Het Instituut ziet toe op de opleiding en verzekert de permanente organisatie van een korps van specialisten. Het Instituut waakt er ook over dat de aan zijn leden toevertrouwde opdrachten correct worden uitgevoerd. Drie kernwoorden staan bij het IAB en zijn leden centraal : vertrouwen, competentie en moderniteit

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel