Ingezonden persbericht

Beeldende voordrachtsvoorstelling van Blood for Roses met wilde dieren, losse associaties en doelgerichte bewegingen van een jager

Op vrijdag 13 februari gaat de hernieuwde versie van The Nature of Hunting - Blood for Roses / hetveem productie in première in hetveem theater, 20.30 uur.

Wordt de menselijke soort gewelddadiger wanneer de natuur beschaafder is? Desgevraagd antwoordde onze biologe Britta Scharf ten tonele: "No fucking way!"

The Nature of Hunting is een voordrachtvoorstelling met wilde dieren, losse associaties en de doelgerichte bewegingen van een jager.

The Nature of Hunting ging in maart 2007 in Oslo (NO) in première en speelde in juni 2007 in de Melkweg, Amsterdam. In hetveem theater is een hernieuwde versie van de voorstelling te zien. Engels gesproken.

The Nature of Hunting is in hetveem theater te zien van do 12 feb t/m zo 15 feb, aanvang 20.30 uur, op zondag 16.00 uur.

idee Karen Røise Kielland regie Christina Hauge spel Karen Røise Kielland, Anne Rooschüz bioloog Britta Scharf decoradvies Linda Eijssen licht Minna Tiikkainen geluid Nathalie Bruys bewegingsadvies Gonnie Heggen overhead sheets Kaisa Lassinaro

Blood for Roses bestaat uit Karen Røise Kielland (NO) en Anne Rooschüz (DE). Zij maken locatievoorstellingen met een documentair karakter en waren tot nu toe vooral op festivals te zien zoals Exilium Arboreum op Over het IJ festival 2008 en Festival a/d Werf. Voor The Nature of Hunting werken ze samen met regisseur Christina Hauge (NO). Blood for Roses gaat voor de komende jaren een samenwerking aan met hetveem theater.

Meer informatie: www.blood-for-roses.com en www.hetveemtheater.nl

The Nature of Hunting werd mede mogelijk gemaakt door Norsk Kulturråd en Prins Bernhard Cultuurfonds.

De pers over The Nature of Hunting
'Het moet gezegd: met hun multidisciplinaire voorstelling laten de Noorse Karen Røise Kielland en de Duitse Anne Rooschüz (.) indringende beelden achter op het netvlies van de toeschouwer zonder dat er eenduidige antwoorden worden gegeven.'
'The nature of hunting - intrigerend spel met instincten' (De Nederlandse Jager, 2007)
'Met onder andere film, een overheadprojector en choreografieën wisten Røise Kielland en Rooschüz het publiek te fascineren en mee te nemen in een wereld van wilde dieren, jagers en wildernis.'
De video-opnamen van geïnterviewde Noorse jagers in combinatie met het gebruik van opgezette dieren zorgden voor zowel een geestig als een provocatief stuk (.).
(Oppland Arbeiderblad, maart 2007)

Blood for Roses zijn Anne Rooschüz (1975, Reutlingen, Duitsland) en Karen Røise Kielland (1975, Oslo, Noorwegen). Sinds hun afstuderen aan de Amsterdamse Mime opleiding in 2003 maken zij, onder de naam Blood for Roses, beeld- en bewegingskrachtige voorstellingen - tot nu toe voornamelijk op locatie - die meestal hun oorsprong hebben in documentaire research.
Hun stukken waren onder andere te zien op Festival aan de Werf in Utrecht (Burn, Baby, Burn, 2004 en Trucker's Diamond, 2005), Junge Hunde/Kanonhallen in Kopenhagen (Go Home Now, 2004 in samenwerking met Mie De Wolff) en Over het IJ Festival in Amsterdam (De Engel, de Straat en het Geluk, 2006 in samenwerking met Andreas Bachmair; Delicate Exemplaren, 2007 en Exilium Arboreum, 2008).
Het werk van Blood for Roses balanceert tussen het naturel en het gestileerde, tussen het feitelijke en het absurde, het rauwe en het poëtische. Deze contrapunten zijn de ruggengraat in hun werk samen met beweging, beeld en tekst. Hierdoor ontstaan associatieve voorstellingen met meerdere realiteitslagen. In de voorstellingen spelen zowel amateurs (amateurs in het theaterveld, maar deskundig op een bepaald gebied) als professionals.
Alhoewel Blood for Roses tot nu toe vooral voorstellingen heeft gemaakt op locaties, willen ze in de toekomst zowel locatieproducties als zaalproducties gaan maken.
Naast hun eigen voorstellingen spelen Rooschüz en Kielland ook in voorstellingen van andere theatermakers zoals Ivana Müller, Nicole Beutler en Kenneth Homstad.

Christina Hauge (NO) studeerde in 2003 af aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en werkt nu als freelance regisseur en dramaturg. Zij werkte onder anderen met Victoria Meirik en Blood for Roses en geeft vanaf 2006 les aan de master-studenten dramaturgie van de Universiteit van Amsterdam (Theaterwetenschappen). In 2009 zet ze haar samenwerking met Blood for Roses voort met hun nieuwe voorstelling 'So Long Snow' (werktitel).

---- --