( BW)(SAMSUNG-ELECTRONICS) Samsung introduceert “Blue Earth” - de eerste telefoon met volledig aanraakscherm gevoed door zonne-energie

Business Editors

SEOUL, Zuid-Korea--(BUSINESS WIRE)--Feb 13, 2009--

Samsung Electronics Co. Ltd. heeft vandaag de “Blue Earth” geïntroduceerd, een innovatieve telefoon met een volledig aanraakscherm die wordt gevoed door zonne-energie. Daarnaast heeft Samsung haar visie onthuld voor een duurzaam milieubeleid. Onder de slogan “The Blue Earth Dream: Eco-living with SAMSUNG mobile” heeft Samsung haar inzet voor de bescherming van het milieu onderstreept door het ontwerp van milieuvriendelijke producten en een activiteitenprogramma voor haar klanten. Het toestel zal voor het eerst te bewonderen zijn tijdens het Mobile World Congress 2009.

De Blue Earth, met haar vormgeving die een platte, fraai afgeronde glanzende kiezel symboliseert, is de eerste telefoon met volledig aanraakscherm die wordt gevoed door zonne-energie. Door het toestel op te laden met behulp van het zonnepaneel aan de achterzijde van de telefoon kunnen gebruikers voldoende energie opwekken om te bellen, waar en wanneer ze maar willen.

De Blue Earth is vervaardigd uit de gerecyclede kunststof PCM, die wordt gewonnen uit waterflessen. Hierdoor wordt een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot van koolstof tijdens het productieproces gerealiseerd. Het apparaat, inclusief de oplader, is vrij van schadelijke stoffen, zoals gebromeerde vlamvertragers, beryllium en ftalaat.

De Blue Earth is het eerste van een reeks milieuvriendelijke producten en is voorzien van een unieke gebruikersinterface die is ontworpen om de aandacht te vestigen op het behoud van ons kwetsbare milieu. De helderheid van het scherm, de schermverlichting en de Bluetooth-functie kunnen eenvoudig in een energiebesparende stand worden gezet. Door gebruik te maken van de 'Eco-modus' die wordt geboden door de nieuwe gebruikersinterface kan de gebruiker in één keer overschakelen naar een energiezuinige stand. Met de functie ‘eco walk’ kunnen gebruikers hun stappen tellen door middel van de ingebouwde stappenteller en berekenen hoeveel CO2-uitstoot is bespaard door te lopen in plaats van gemotoriseerd transport te gebruiken. Deze unieke functie stelt de gebruiker in staat de waarde van deze voetafdruk te berekenen, uitgedrukt in het aantal bomen dat is gespaard.

De verpakking van de Blue Earth is compact en licht, en gemaakt van kringlooppapier. Het product wordt geleverd met een energie-efficiënte oplader met een beoordeling van vijf sterren en een opgenomen vermogen van minder dan 0,03 W in de stand stand-by. In het kader van het IPP-programma (Integrated Product Policy) van de Europese Commissie, heeft Samsung zich bereid verklaard te vermelden hoeveel energie wordt gebruikt door de oplader van het mobiele apparaat op het moment dat deze niet wordt belast.

The Blue Earth Dream van Samsung is een uiting van onze kleine maar betekenisvolle inspanningen ten behoeve van de toekomst en het milieu,” aldus Dhr. JK Shin, Executive Vice President en hoofd van de Mobile Communication Division van Samsung Electronics. "We zetten ons ervoor in een zo hoog mogelijke eco-status te bereiken bij onze klanten en zakelijke partners door de beste milieuvriendelijke producten te leveren en milieuvriendelijke activiteiten te bevorderen.”

Kom langs bij Samsung Mobile! Meer informatie over ‘The Blue Earth Dream’ en andere milieuvriendelijke initiatieven vindt u op www.samsungmwc.com (toegankelijk vanaf 16 februari). Bezoek ons op stand 8a139 in hal 8 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Over The Blue Earth Dream

De Blue Earth Dream is een hoopgevend initiatief met doelstellingen voor duurzame groei en een duurzaam bestaan. In deze tijd van toenemend milieubewustzijn houdt Samsung zich bezig met de ontwikkeling van wegen om de CO2-uitstoot te verlagen en energie te besparen in elke fase van de levenscyclus van onze producten, om zo op effectieve wijze te reageren op de veranderingen in ons klimaat. Er zijn mijlpalen gesteld voor de eliminering van schadelijke stoffen uit toestellen, en verpakkingen zullen worden vervaardigd uit kringloopmaterialen. Samsung zal haar klanten aanmoedigen hun oude toestellen in te leveren bij een groeiend aantal speciale inzamelpunten wereldwijd.

Over Samsung Electronics Co. Ltd

Samsung Electronics Co., Ltd. is wereldwijd leider op het gebied van halfgeleiders, telecommunicatie, digitale media en technologieën voor digitale convergentie. In 2007 realiseerde het bedrijf een totale omzet van US$ 105 miljard. Het bedrijf heeft 150.000 mensen in dienst in 134 kantoren verspreid over 62 landen, en kent twee primaire bedrijfsunits: Digital Media & Communications en Device Solutions. Samsung Electronics wordt erkend als een van de snelstgroeiende wereldwijde merken en is een vooraanstaande producent van digitale tv’s, geheugenchips, mobiele telefoons en tft-lcd-schermen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.samsung.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Samsung Electronics Co., Ltd
Soo Jeong Lee, +82 2 2255 8275
Corporate Communications Team
soojeong.lee@samsung.com
of
Samsung Electronics Co., Ltd
Sophia Kim, +82 31 301 2026
Telecom PR
sophia.kim@samsung.com