Gemeente Hardenberg

Hardenbergse raad wil dat provincie N34 aanpakt

Betere doorstroming en verbeterde verkeersveiligheid

De gemeenteraad van Hardenberg wil dat het weggedeelte van N34 tussen Coevorden en Hardenberg wordt ingericht als stroomweg van 100 km. Dit is niet alleen van belang voor de economische positie van de gemeente Hardenberg, maar ook om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De gemeenteraad van Hardenberg laat in een brief gericht aan de Gedeputeerde Staten van Overijssel weten dat wachten met maatregelen eigenlijk geen optie is. "Er moet alles aan gedaan worden om de verkeersveiligheid annex doorstroming op deze belangrijke verkeersader te verbeteren", aldus de gemeenteraad. Het liefst ziet de raad dit jaar de schop de grond in gaan.

Voor de economische positie van Hardenberg is een verbetering van de doorstroming van groot belang. Van even groot belang is verkeersveiligheid. De huidige inrichting van het weggedeelte tussen de Witte Paal en de provinciegrens met Drente draagt eraan bij dat er sinds 2001 acht dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. Daarom benadrukt de raad in de brief dat gemeente en provincie het zich niet langer kunnen veroorloven te wachten met maatregelen. Daarbij wordt benadrukt dat de provincie verantwoordelijk is voor de uitvoering.