DAF Trucks PERSBERICHT

DAF en Vakbonden bereiken Principe-akkoord Sociaal Plan

Vrijdagavond heeft DAF Trucks een principe-akkoord bereikt met de Vakbonden over een Sociaal Plan. President-directeur Aad Goudriaan, die eerder vandaag de medewerkers had geïnformeerd over de hoofdlijnen van het voorgestelde Sociaal Plan, toonde zich tevreden met de uitkomst van de onderhandelingen.

Voor de berekening van de ontslagvergoeding gaat het Sociaal Plan van DAF Trucks uit van de nieuwe kantonrechtersformule met factor 1. Het zo berekende bedrag wordt echter door DAF aangevuld tot het niveau van de oude formule. De uiteindelijke ontslagpremie kan volledig worden uitgekeerd, dan wel dienen als aanvulling op de WW-uitkering, begeleiding naar een andere baan of bijvoorbeeld als overbrugging naar TOP/SUM.

"Voor de medewerkers die er gebruik van moeten maken, doet het Sociaal Plan recht aan de jarenlange inspanning die zij hebben geleverd aan het succes van de onderneming", aldus Pieter de Grauw, Directeur Operations en lid van de Board of Management van DAF Trucks N.V., die de onderhandelingsdelegatie van de onderneming leidde.

In eerste instantie verwacht DAF het Sociaal Plan toe te passen voor de afbouw van 170 vaste arbeidsplaatsen op indirecte afdelingen, waarvoor een adviesaanvraag in behandeling is bij de Ondernemingsraad. De onderneming sluit niet uit dat het plan de komende maanden breder moet worden toegepast, als de markt niet substantieel aantrekt en de WTV-periode van 24 weken niet wordt verlengd.

Om medewerkers die de organisatie moeten verlaten optimaal te begeleiden, heeft DAF inmiddels een Mobiliteitscentrum opgezet. "Het is verheugend en hoopgevend dat wij hier al enkele tientallen vacatures hebben ontvangen van bedrijven in de regio. DAF-medewerkers zijn door hun vakkennis en ervaring gewild op de arbeidsmarkt", verklaarde Goudriaan.




DAF Trucks