Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


---

Boerderij Langerlust krijgt leslokaal

13 februari 2009
Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet opende 12 februari het nieuwe leslokaal bij Boerderij Langerlust in Amsterdam Zuidoost. In dit eigen leslokaal krijgen jongeren theorielessen ter ondersteuning van de praktijkervaring op de Boerderij. Ook wordt het leslokaal in de toekomst gebruikt voor lessen in milieu- en natuureducatie voor basisscholen uit Amsterdam Zuidoost.

Jongeren van de Kingmaschool, maar ook andere re-integratiekandidaten volgen een leerwerktraject in de brasserie en de congreszalen van Langerlust. Op deze manier doen zij werkervaring op en vergroten zij hun kans op de arbeidsmarkt. In het nieuwe leslokaal krijgen ze theorieles ter ondersteuning van praktijkervaring, door zowel de werkmeesters van de school als begeleiders van Langerlust. Boerderij Langerlust is onderdeel van Pantar Amsterdam en biedt samen met Stadsdeel Zuidoost en de stichting Werkwijs leerwerkplekken voor een mix van doelgroepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Het realiseren van een leslokaal, waarin jongeren vanuit Werkwijs op hun werkplek kunnen leren, is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam (DMO) aan Stichting Werkwijs. Het leslokaal is gerealiseerd in de Pinkestal van Boerderij Langerlust. De verbouwing is uitgevoerd door medewerkers van Pantar Amsterdam.

Boerderij Langerlust ligt gelegen in een prachtig wandelgebied aan de Gaasperplas.

---