PvdA Rotterdam


PvdA: meer maatregelen tegen economische crisis nodig!

Vr 13 Feb 2009
PvdA: meer maatregelen tegen economische crisis nodig!

De PvdA wil dat het stadsbestuur nog meer doet om de economische crisis te lijf te gaan. Richard Moti: Het college zit op het goede spoor, maar er moet nog meer gebeuren. Rotterdammers maken zich zorgen om hun baan, om hun toekomst. We moeten nu doen wat we kunnen om Rotterdam door deze moeilijke tijden heen te loodsen.

Gisteren kondigde het stadsbestuur nieuwe maatregelen aan om de economische crisis te lijf te gaan. De PvdA had al eerder in november opgeroepen om de gevolgen van de crisis op te vangen.

Wethouder Schrijer heeft inmiddels mobiliteitscentra ingericht om Rotterdammers die werkloos raken, zo snel mogelijk weer aan ander werk te helpen. Wethouder Karakus heeft met woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars afspraken gemaakt om de bouw van woningen en kantoren in Rotterdam niet stil te laten vallen. Hoofddoel: de ontwikkeling van de stad mag niet belemmerd worden.

De PvdA roept het college op om met extra maatregelen te komen. De PvdA denkt in het bijzonder aan:


* jongeren die deze zomer van school komen met een diploma moeten kunnen werken. Rotterdamse bedrijven moeten gestimuleerd worden om hen in dienst te nemen, zodat deze groep niet afhankelijk wordt van de bijstand.


* ondernemers die geen geld meer kunnen lenen bij banken, maar wel noodzakelijke investeringen moeten doen om hun bedrijf overeind te houden, moeten bij de gemeente kunnen aankloppen voor noodfinanciering.


* al ingeplande gemeentelijke investeringen in straten en gebouwen moeten eerder uitgevoerd wordenm zodat bouwvakkers, installateurs en monteurs aan het werk blijven en de gemeente optimaal gebruik maakt van goedkopere bouwkosten


* de koopkracht van Rotterdammers moet op peil worden gehouden, door bijvoorbeeld de lokale belastingen te verlagen.