Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Gebroken arm na aanrijding


Op donderdagochtend 12 februari rond 08.00 uur vond op het kruispunt van de Burg. Quarles van Uffordlaan en de Molenstraat in Apeldoorn een aanrijding plaats tussen een auto en een fietsster. De fietsster, een 13-jarig meisje uit Apeldoorn, is met een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht.


Het meisje wilde bij de verkeerslichten op de Burg. Quarles van Uffordlaan oversteken, komende uit de richting Molenstraat. Toen zij door het groene licht fietste werd zij aangereden door een 40-jarige bestuurder uit Duiven. De man zag vermoedelijk het rode verkeerslicht over het hoofd. Het meisje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar zij een nachtje ter observatie moest blijven.


Apeldoorn - Vrouw gewond na kop-staart-botsing


Een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdagavond 12 februari gewond geraakt bij een kop-staart-botsing op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. Ze is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.


De botsing vond rond 18.50 uur plaats. Een 19-jarige Eerbeeker reed met zijn auto op de Koning Stadhouderlaan, komende uit de richting Arnhemseweg. Omdat hij een bepaalde schakelaar niet kon vinden en daardoor even niet op de weg lette, merkte hij de stilstaande auto waar de 23-jarige vrouw als bijrijdster in zat te laat op. De bestuurder van deze auto, een 27-jarige man uit Apeldoorn, bleef ongedeerd. De 23-jarige vrouw is ondermeer met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Apeldoorn - Dieven betrapt


Een 21-jarige man en een 18-jarige man uit Apeldoorn zijn donderdagavond 12 februari betrapt bij het inbreken in een woning aan de Rijnstraat in Apeldoorn. De dieven probeerden een laptop te stelen rond 19.30 uur.


Toen de bewoner langs zijn huis reed zag hij mensen zijn huis verlaten met vermoedelijk zijn laptop onder de arm. Toen hij zich naar huis haastte ontdekte hij dat er ingebroken was en dat zijn laptop verdwenen was. Hij zag de dieven in een auto stappen en is hen achterna gereden. Bij een winkel aan de Asselsestraat stapten de dieven uit. De eigenaar van de laptop heeft de politie gebeld, die de mannen vervolgens heeft aangehouden. De man heeft zijn laptop teruggekregen en de politie stelt een onderzoek in.


Apeldoorn - Betrapt door agent in burger


De politie heeft op donderdagavond 12 februari rond 20.30 uur een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het stelen van dvd's. Hij had ruim tien dvd's gestolen uit een winkel aan de Hoofdstraat.


De man werd in een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn opgemerkt door een agent in burger omdat hij dvd's in zijn tas stopte. Toen er een aantal agenten in uniform langs liepen vluchtte de man via een steegje naar de Marktstraat. De politie zette de achtervolging te voet in en heeft de man uiteindelijk kunnen aanhouden in de Kanaalstraat. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau waar de politie proces-verbaal opgemaakt heeft.


Apeldoorn - Aanhouding na DNA-match


Op donderdag 12 februari is een 40-jarige Apeldoorner aangehouden omdat een DNA-spoor aangetroffen bij een inbraak bij een kinderdagverblijf aan de Sprengenweg in het weekend van 18 juli 2008, matchte met het DNA van de man. Na zijn aanhouding bekende de man een serie inbraken in de zomermaanden.


De man heeft diverse inbraken bekend, waaronder een auto-inbraak aan de Musschenbroekstraat, inbraak bij een bedrijf aan Kanaal Noord, diefstal bij een bedrijf aan de Schuttersweg en diverse pogingen tot diefstal. De man is ingesloten en overgebracht naar het Huis van Bewaring in Arnhem, waar hij al ingesloten zat voor een andere zaak.


Apeldoorn - Diefstal uit bedrijf


Op dinsdag 10 februari tussen 11.00 en 12.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Monseigneur Nolensstraat in Apeldoorn. Er werd een televisie ontvreemd.


De politie onderzoekt de inbraak. Het is niet precies bekend hoe men is binnengekomen, ook dat wordt onderzocht.


Apeldoorn - Aangehouden voor bedreiging


De politie heeft donderdag 12 februari een 36-jarige man uit Epe aangehouden die wordt verdacht van het bedreigen van een 83-jarige man uit Apeldoorn. De man werd bij zijn woning aan de Loolaan bedreigd.


De 36-jarige verdachte had bij de man aangebeld en toen deze open deed geld geëist en een bedreiging geuit. De 83-jarige man deed de deur snel dicht en de verdachte ging er vandoor. De politie heeft de man naar aanleiding van het signalement even later in de omgeving kunnen aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.


Apeldoorn - Man aangehouden


Een 19-jarige Apeldoorner is donderdagavond 12 februari omstreeks 22.15 uur aangehouden voor het vernielen van een deur in een appartementencomplex aan de Top Naeffstraat in Apeldoorn.


De man reageerde zijn frustratie af op een deur, waarbij hij gewond raakte aan zijn hand en hoofd. Toen de politie arriveerde konden zij de dader traceren door het bloedspoor te volgen. De man bekende de vernieling en werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - Autobrand op A1


Op donderdagavond 12 februari rond 21.50 uur was er een autobrand op de A1, ter hoogte van Apeldoorn-Zuid. De brand ontstond door een technische storing.


De 39-jarige bestuurster uit Haaksbergen hoorde tijdens het rijden een harde klap bij de motor, waarna de motor vlam vatte. Vermoedelijk zat er geen olie in de motor. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het brandje geblust.

---- --