Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sandro Setola wint Charlotte van Pallandt Prijs én solotentoonstelling in museum Beelden aan Zee

Sandro Setola (1976) is beeldhouwer, tekenaar en omgevingskunstenaar. Hij is tot winnaar verkozen vanwege de weerbarstigheid in zijn werk, die ervoor zorgt dat het werk blijft intrigeren. Uit zijn werk spreekt eveneens een zekere gedrevenheid die de jury, onder leiding van beeldend kunstenaar Peter Struycken, aansprak. Het werk van Setola kent een gelaagdheid die van kunst van grote kwaliteit verwacht mag worden.

Setola studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch, de Glasgow School of Art in Glasgow en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij exposeerde in 2008 onder andere in het Stedelijk Museum Schiedam, De Vishal in Haarlem en in het Gem in Den Haag. De tentoonstelling in museum Beelden aan Zee wordt zijn eerste overzichtstentoonstelling, de prijs zal tijdens de opening van de tentoonstelling worden uitgereikt. Dit project is een samenwerking tussen museum Beelden aan Zee, Stichting Charlotte van Pallandt Prijs en de Van Bijleveltstichting.

Museum Beelden aan Zee biedt in 2009 voor het eerst onderdak aan de winnaar van de Charlotte van Pallandt Prijs en zal dat ook de komende edities van 2011 en 2013 blijven doen. De prijs werd in 1978 voor het eerst uitgereikt en werd in het leven geroepen door de bekende Nederlandse beeldhouwer Charlotte van Pallandt zelf, bedoeld als aanmoediging voor een jong en veelbelovend beeldhouwer in Nederland onder de 35.

Voor de jurering worden gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd, uitgaande van de gedachte dat het een kunstenaarsprijs moet zijn in plaats van een jurering door kunstgeleerden. De prijs bestaat uit een bedrag van 7.500 euro, waarvan 5.000 euro voor de kunstenaar en 2.500 euro voor het museum dat een tentoonstelling van de winnaar organiseert. Tot nu toe is de prijs 11 keer uitgereikt, eerdere winnaars van de prijs waren o.a. Eja Siepman van den Berg (1978), Adam Colton (1987), Michael Jaecklin (1990), Antoine Berghs (2003) en Famke van Wijk (2005).

museum Beelden aan Zee, Harteveltstraat 1, 2586 EL Scheveningen, +31 (0)70 358 58 57, Di. t/m zo. 11.00-17.00 uur, www.beeldenaanzee.nl, info@beeldenaanzee.nl,

///////////////////////////////////////////////////// EP//////////////////////////////////////////////////////