Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 13 februari 2009

Soestenaar cameraman tijdens ABN AMRO World Tennis Tournament

Tennisfan in actie tijdens internationaal toernooi

Ronald van Rietschoten is de trotse winnaar van de Wildcard actie van ABN AMRO. Op donderdag 12 februari maakte Van Rietschoten deel uit van het camerateam tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. "Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken!" zegt een enthousiaste Ronald van Rietschoten.

Bijzondere Wildcards
Wildcards worden bij een tennistoernooi normaal uitgedeeld aan veelbelovende tennisspelers die een bijzondere kans krijgen op het toernooi uit te komen. Tijdens dit WTT biedt ABN AMRO tennisfans ook een bijzondere kans om zelf in actie te komen. Weliswaar niet als tennisser, maar wel als ballenjongen, commentator, schaaldrager, sportfotograaf, cameraman en personal assistant van Richard Krajicek.

Handtekening Nadal
De Wildcard van cameraman ging naar Ronald van Rietschoten uit Soest. Van Riethoven: "Ik heb zoveel geleerd in één dag. Ik werd helemaal ondergedompeld in het wereldje." Na een uitgebreide professionele instructie en een bezoek aan de regiewagen mocht Ronald echt aan de slag. Zijn camerabeelden van de opkomst van de spelers en ballenjongens waren vervolgens live te zien op de grote schermen van Ahoy. "Gelukkig stond een volleerde cameraman in de buurt, die me waar nodig kon bijstaan, want er komt nogal wat vakjargon op je af van de regisseur."

Naast zijn performance als cameraman hadden Ronald en zijn zoon ook tijd om veel tennis te kijken. Ronald: "We konden bijna overal komen en dat resulteerde in een handtekening van Nadal voor mijn zoon, die daar superblij mee is."

Over WTT
Het 36e ABN AMRO World Tennnis Tournament vindt plaats van maandag 9 tot en met zondag 15 februari in Ahoy Rotterdam. Het indoor tennisevenement is al 36 jaar één van de meest prestigieuze sportevenementen van Nederland. Ook dit jaar spelen toptennissers zoals Rafael Nadal, Andy Murray en Nikolay Davydenko in Rotterdam.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht