Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 12 februari 2009

Recessie heeft geen vat op wintersportvakantie

Skigebieden overvol met Nederlanders

Terwijl de waarde van aandelen sneller verdampt dan een sneeuwbal op de verwarming gaan de Nederlanders nog steeds massaal op wintersportvakantie. Dit jaar gaan er zelfs meer Nederlanders naar de sneeuw dan in 2008. Ook in Nederland is het druk met skiërs en snowboarders die in grote getale de indoor skibanen opzoeken.

"De reden voor de drukte is dat de sneeuwcondities en weersomstandigheden tijdens de kerst al heel goed waren. Dat trekt mensen die twijfelen over de streep voor de krokusperiode. Ook nu is de sneeuw van goede kwaliteit en ligt er meer dan genoeg. Het is goed te zien dat de skibanen in Nederland het zo druk hebben, want dat betekent dat mensen goed zijn voorbereid en dus minder kans op blessures hebben", aldus Joris Gieske, woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging.

De komende weken zullen er ruim 500.000 Nederlanders naar de sneeuw gaan en dat is een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar. Oostenrijk was tijdens de kerstvakantie al zo populair dat er 24% meer Nederlanders op bezoek kwamen dan vorig seizoen en ook in de krokusvakantie is daar alles al volgeboekt. Het gevolg daarvan is weer dat er de afgelopen weken veel last-minute boekingen naar Frankrijk en Zwitserland zijn verkocht.

Het enige waar men wel op bezuinigt zijn de uitgaven op de plaats van bestemming. Volgens het Frans Verkeersbureau merken cafés, restaurants, winkels en supermarkten duidelijk dat de toeristen ter plaatse de hand op de knip houden.

De grootste aanbieder van indoor wintersport in Nederland, Snowworld, zag de afgelopen maanden haar bezoekersaantal in Landgraaf en Zoetermeer stijgen met maar liefst 25% door de grote aantallen mensen die zich goed wilden voorbereiden op de wintersport.

Voor meer informatie en cijfers:

Nederlandse Ski Vereniging, Joris Gieske, persvoorlichter telefoon: 070 - 310 11 30

mobiel 06 - 53 96 39 84 of via e-mail: j.gieske@ski.

Oostenrijks Toeristenburo: Thiebout van den Berg, 020 - 46 23 502

Zwitserland Toerisme: Ingrid Klaassen 020 - 622 20 33

SnowWorld, Koos Hendriks 079 - 320 22 02

Maison de la France, Kristell Carfantan Tel: 020 - 53 53 013