TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-02-2009

Televisie
AAN TALENT GEEN GEBREK: UITREIKING CAPAWARDS 2008

AAN TALENT GEEN GEBREK FINALIST NEW YORK TELEVISIE FESTIVAL

Het TROS-programma AAN TALENT GEEN GEBREK: UITREIKING CAPAWARDS 2008 heeft op het New York Festival van 2009 een eervolle vermelding gekregen. Een internationale jury koos uit meer dan 35 inzendingen in de categorie 'Performing arts Special' de zes finalisten. Het goud, zilver en brons ging helaas aan de neus van de makers voorbij, maar de finaleplek is een prestatie op zich. Het illustere New York Festivals kent inmiddels een traditie van 51 jaar in het eren van creativiteit op het gebied van internationale televisie en andere media.

In AAN TALENT GEEN GEBREK: UITREIKING CAPAWARDS 2008 krijgen mensen die door middel van hun sterke wil en doorzettingsvermogen hun lichamelijke handiCAP hebben overwonnen en omgezet in CAPabilities een gezicht.

Het presentatieduo Lucille Werner en Jaap Jongbloed is trots op de finaleplek. Lucille: "Over alle categorieën verdeeld waren er 42 Nederlandse inzendingen waarvan alleen wij dus een nominatie hebben gekregen. Dat is toch fantastisch!"

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor CAPAWARDS 2009 in volle gang. Kandidaten kunnen zich opgeven via capaward@tros.nl. Tijdens een live-uitzending op 28 augustus worden door een deskundige jury de winnaars bekendgemaakt. Het kijkerspubliek kiest uiteindelijk de winnaar van de gouden CAPaward.

Kijk voor meer informatie op www.capawards.nl