Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 13 februari 2009

Jonge Alphenaar gooit balletje op tijdens ABN AMRO WTT

Tennisfan in actie tijdens World Tennis Tournament

Jari Gool is de trotse winnaar van de ballenjongen Wildcard van ABN AMRO. Deze week stond de 13-jarige Jari als ballenjongen op het center court tijdens de wedstrijd tussen favoriet Nadal en de Italiaan Bolleli op het internationaal befaamde ABN AMRO World Tennis Tournament (WTT) in Rotterdam. Hoewel hij door de zenuwen niet veel geslapen had, gaf hij een perfecte performance weg.

Bijzondere Wildcards
Wildcards worden bij een tennistoernooi normaal uitgedeeld aan veelbelovende tennisspelers die een bijzondere kans krijgen op het toernooi uit te komen. Tijdens dit WTT biedt ABN AMRO tennisfans ook een bijzondere kans om zelf in actie te komen. Weliswaar niet als tennisser, maar wel als ballenjongen commentator, schaaldrager, sportfotograaf, cameraman en personal assistant van Richard Krajicek.

Verrassing!
De Wildcard voor ballenjongen was dus voor Jari Gool uit Alphen aan den Rijn. Jari: "Ik ben helemaal tennisgek en vindt het geweldig dat ik ballenjongen ben bij het ABN AMRO tennistoernooi. Vrienden en familie van mij zaten op de tribune en ik wilde ze verrassen door ineens op het veld te staan als ballenjongen. Toen ik hoorde dat ik de prijs had gewonnen sprong ik een gat in de lucht en kon ik het niet laten hen het goede nieuws te vertellen!"

Als aandenken mocht Jari zijn tenue mee naar huis nemen en ontving hij een toernooifoto. "Ik was van tevoren niet echt zenuwachtig, maar toen ik op het centercourt stond werd ik toch wel nerveus," aldus Gool. "Nadal kwam aan het einde nog naar me toe en zei dat ik het goed gedaan had. Het was echt een mooie dag en ik had nooit durven dromen dat ik bij zo'n topwedstrijd ballenjongen mocht zijn."

WTT
Het 36e ABN Amro World Tennnis Tournament vindt plaats van maandag 9 tot en met zondag 15 februari in Ahoy Rotterdam. Het indoor tennisevenement is al 36 jaar één van de meest prestigieuze sportevenementen van Nederland. Ook dit jaar spelen toptennissers zoals Rafael Nadal, Andy Murray en Nikolay Davydenko in Rotterdam.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht