Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - VATICAN ANALOG - PERSBERICHT


---

Franz Fjödor duikt studio in met producer Woven Hand In Oslo werkt Wouter Jaspers samen met Emil Nikolaisen aan z'n nieuwe album

Het gaat lekker met Wouter Jaspers. Na in 2008 getoerd te hebben over de hele wereld met zijn project Franz Fjödor doet Jaspers het in 2009 wat rustiger aan, vooral om zich te richten op de opnamens van zijn tweede full-length solo-album "Glorious Days", waarop hij de stijl die op zijn debuutalbum "Exhibition" werd ingezet verder door zal voeren.

Samen met Emil Nikolaisen, de frontman van de Noorse psychedelicaband Serena-Maneesh, die hiervoor o.a. Silver en Woven Hand produceerde en samenwerkte met Sufjan Stevens, is hij de studio ingedoken om samen aan enkele stukken te werken voor de nieuwe cd, die in september wereldwijd uit zal komen.

Naast Emil Nikolaisen zullen ook andere vooraanstaande gastmuzikanten te horen zijn op "Glorious Days," waaronder Koen-Willem Toering, de zanger van de Tilburgse rockband Woost, Steffan de Turck, beter bekend onder het pseudoniem Staplerfahrer en John Wiese, onderandere bekend als electronicaman van de Amerikaanse droneband Sunn o))).

Na de release van de cd gaat voor Jaspers ook het tourleven weer beginnen. Zo zal hij vanaf oktober twee maanden op tour gaan in de Verenigde Staten met Sten Ove Toft, Jon Eriksen en Staplerfahrer. Daarnaast reist hij in de zomer af naar Rusland voor een tour van een maand en zal hij in september voor de eerste keer afreizen naar Kazachstan om daar te spelen op het Ast Glanka Festival in Astana.

Website: www.wouterjaspers.nl / www.myspace.com/wouterjaspers
---

PERSBERICHT - VATICAN ANALOG - PERSBERICHT