Ingezonden persbericht


13 februari 2009

EDPNET BV SCHIET GEDUPEERDE TELEBYTE-KLANTEN TE HULP.

Op 1 februari 2009 werden duizenden klanten van Telebyte BV plots afgesloten van het internet. Reden voor deze actie was een conflict tussen Telebyte en haar leverancier Cambrium. Ondertussen heeft Telebyte EDPnet BV gevraagd om een aantal diensten aan te leveren (infrastructuur, technische ondersteuning en helpdesk).

EDPnet, die ondertussen is uitgegroeid tot een stevige internet serviceprovider op Europees niveau, heeft beslist om in te gaan op deze vraag. EDPnet stelt alles in het werk om de gedupeerde Telebyte-klanten zo snel mogelijk terug op het internet te krijgen.

Know-how van EDPnet ten dienste van gedupeerde Telebyte-klanten. Toen Telebyte op 1 februari 2009 door haar leverancier Cambrium voor een voldongen feit werd geplaatst, zaten plots duizenden klanten zonder internetverbinding. Op vraag van Telebyte heeft EDPnet dan een aantal oplossingen uitgewerkt zodat de gedupeerden via het EDPnet netwerk zo snel mogelijk terug online waren. Hiervoor heeft EDPnet o.a. de domeinnaam telebyte.nl ook overgenomen, waardoor opnieuw aangesloten klanten hun oude e-mailadres kunnen blijven gebruiken.

Niklaas van de Bunt (Managing Director van EDPnet BV): "Het is hallucinant om vast te stellen dat een bedrijf zoveel mensen in de kou zet door simpelweg de stekker er uit te trekken. We hebben dan ook snel beslist om Telebyte bij te springen. Onze helpdesk is regelmatig zeer zwaar 'belast' door honderden verontruste mensen".

En nu?
Ondertussen zijn al heel wat ex-Telebyte klanten terug online via het EDPnet netwerk. EDPnet tracht iedereen zo snel en efficiënt mogelijk te helpen. Het rekent dan ook op de medewerking van Cambrium, zodat de gedupeerden effectief snel geholpen kunnen worden.

Niklaas van de Bunt benadrukt dat EDPnet alle gedupeerden, zowel thuisgebruikers als professionelen wil helpen. "We stellen vast dat grotere spelers in de markt alles in het werk stellen om de 'grote' professionele Telebyte-klanten naar zich te halen. Uiteraard kan EDPnet deze grote accounts ook perfect bedienen, maar ook de thuisgebruikers zijn meer dan welkom".

EDPnet BV heeft op haar website (www.edpnet.nl) een speciale pagina opgezet waar gedupeerden alle nodige informatie kunnen vinden.

Ook hier wil EDPnet haar engagement benadrukken, nl. het leveren van technisch perfecte producten aan een scherpe prijs, èn een al even perfecte service!