Ingezonden persbericht


Persbericht 09-06

Dordrecht, 13 februari 2009

Voorjaarsvakantie in Biesboschcentrum Dordrecht

In de voorjaarsvakantie organiseert Biesboschcentrum Dordrecht extra vaarexcursies op zonne-energie in de Biesbosch. Op maandag 16 en 23 februari is het centrum vanwege de vakantie extra open van 10 tot 17 uur.

Snertvaartocht
Traditioneel wordt de maand februari afgesloten met de laatste Snertvaartochten van het seizoen. Al is het voorjaar al goed zichtbaar in de natuur, ook wintervogels zoals ganzen zijn nog volop aanwezig. En vanaf het dek van de Halve Maen laten de vogels zich goed bespieden. Op 22 t/m 28 februari vinden de laatste tochten van deze winter plaats. Wie het koud krijgt kan opwarmen met een kop erwtensoep. De tocht wordt begeleid door Biesboschgidsen en begint om 12.30 uur met een presentatie over de vogels die u onderweg kunt tegenkomen. Rond 15.00 uur meert de boot weer af bij het Biesboschcentrum. Tip: neem een verrekijker mee!

Voorjaarstocht
In maart wordt elke zondag een Voorjaarstocht gevaren. Ook dit is een vogeltocht met Biesboschgidsen aan boord. In de inleidende presentatie ziet én hoort u de vogels die geleidelijk uit het zuiden terugkeren naar de Biesbosch om er te broeden, zoals de grutto en de tjiftjaf. Hopelijk ziet u deze vogels ook tijdens de vaartocht. De tocht duurt van 12.30 tot 15.00 uur. Ook bij deze tocht wordt soep geserveerd. De prijs van Snertvaartocht en Voorjaarstocht is E 14,30 / E 10,75.

Tocht naar het Biesboschverleden
Op zaterdag 21 februari is er een Tocht naar het Biesboschverleden. Voor deze bijzondere tocht moet u zich warm kleden, want net als de griendwerkers vroeger vaart u in een open boot naar de griendkeet, waar u bij het vuur ontvangen wordt door een griendwerker. Hij verhaalt over het zware leven van de griendwerkers, terwijl u bij het vuur brood met schuifspek eet. Daarna wandelt u met een Biesboschgids door de grienden terug naar het Biesboschcentrum. De tocht duurt van 10.30 tot 13.30 uur en kost E 21,40 / E 15,55.

Voor alle tochten is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij Biesboschcentrum Dordrecht, T 078 630 53 53 of per e-mail info@biesbosch.org. Het Biesboschcentrum is te vinden aan de Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht.


---



Ingezonden persbericht