Ingezonden persbericht

Persbericht

Heerlen, 13 februari 2009

GroenLinks Heerlen wil meer vaart achter antidiscriminatie voorziening

GroenLinks afdelingen Heerlen en Maastricht hebben raadsvragen gesteld aan het stadsbestuur van Heerlen en Maastricht over de uitblijvende lancering van de Antidiscriminatie Voorziening Limburg (ADV Limburg). De lancering hiervan was voorzien voor januari 2009. Een website - waarop de feestelijke opening op antiracismedag 21 maart vermeld wordt - is al wel online, maar bevat niet de juiste contactgegevens.

"GroenLinks knokt voor een tolerante samenleving. In onze huidige samenleving, met groeiende spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen, is een antidiscriminatie voorziening onontbeerlijk voor preventie en registratie van, en goede voorlichting over discriminatie", aldus de Maastrichtse GroenLinks raadslid Gert-Jan Krabbendam. "De tijdelijke voorziening heeft een zeer beperkte taakomschrijving, dus het mag wat ons betreft dan ook niet te lang meer duren voordat de definitieve voorziening van start gaat." Sajjad Rahnama'i fractie voorzitter van GroenLinks Heerlen heeft het college van B&W middels schriftelijke vragenom opheldering gevraagd over de opgelopen vertraging!

De tijdelijke antidiscriminatie voorziening voor regio zuid-limburg (waaronder dus ook Heerlen , Maastricht en Sittard) is momenteel te bereiken via 06-20050083 en op adres Capucijnerstraat 43, 6211 RP Maastricht t.a.v. Bernadette Haagdorens.