Gemeente Rotterdam

12 februari 2009

Rotterdam presenteert Verkeersplan Binnenstad: Citylounge Bereikt

Rotterdam werkt aan een aantrekkelijke binnenstad die goed bereikbaar is en waar het aangenaam is om te verblijven. Vorig jaar is in dit kader het Binnenstadsplan 2008-2020 gepresenteerd dat onlangs door de gemeente Rotterdam is vastgesteld. Een essentiële uitwerking van het binnenstadsplan is het verkeersplan voor de binnenstad: Citylounge Bereikt. In het Verkeersplan Binnenstad staan concrete maatregelen om de binnenstad voor al het verkeer bereikbaar te houden en het verblijfsklimaat aantrekkelijker te maken.

Op vrijdag 13 februari om 14.00 uur presenteert wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer, Vervoer en Organisatie, het Verkeersplan Binnenstad aan de pers. De presentatie vindt plaats in kamer 105 van het Stadhuis aan de Coolsingel 40.

Het hart van de stad maakt de komende jaren een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. De stad zet in op kwaliteit van de openbare ruimte, een aantrekkelijk woonaanbod, het stimuleren van ondernemerschap, goede bereikbaarheid en een compleet aanbod van winkels, horeca en culturele voorzieningen.

Door de verwachte groei van het aantal bewoners en bezoekers in de binnenstad zal ook het autoverkeer flink toenemen. Om vroegtijdig in te spelen op deze verwachting en om de binnenstad voor iedereen goed bereikbaar te houden, is het verkeersplan ontwikkeld. Uitgangspunt daarbij is het creëren van een aangenaam verblijfsklimaat, onder andere door het verbinden van stadskwartieren door levendige en groene boulevards, straten en pleinen.

Programma perspresentatie 13 februari

13.30 uur inloop met koffie en thee en mogelijkheid inzage Verkeersplan

14.00 uur presentatie door wethouder Jeannette Baljeu

14.30 uur mogelijkheid tot stellen van vragen

15.00 uur einde programma

Locatie

Kamer 105 van het Stadhuis aan de Coolsingel 40

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam