Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Warme Truiendag, vrijdag 13 februari

print
10 februari 2009
Op deze dag gaat de verwarming van het gemeentehuis en de gemeentewerf 2 graden omlaag en zullen de medewerkers zich daarop moeten kleden. Ook op basisschool De Toermalijn gaat de verwarming een of twee graadje(s) lager

In de regio Amstelland-Meerlanden doen scholen actief mee aan het landelijke initiatief `Warme Truiendag'. Daarmee besparen deelnemende scholen en gemeenten per graad ongeveer 7% energie en dus 7% minder uitstoot van CO2 gas.

Hiermee doen ze een bewuste stap om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Op de scholen die meedoen wordt dit thema in de reguliere lessen meegenomen. Zij krijgen een informatieboek met lessuggesties. Ook krijgen ze bezoek van een wethouder en een mysterieuze gast.

Deze actie hoeft niet natuurlijk niet alleen op werk of school plaats te vinden, maar ook bewoners thuis kunnen meedoen. Zet daar de verwarming ook wat lager en let ook eens op andere bronnen van energiegebruik. Denk daarbij aan spaarlampen, wassen op 30 graden, niet alles op stand-by laten staan. Meer tips vindt u op www.milieucentraal.nl

De Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Dat is de datum waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking is getreden. In 2009 is gekozen voor de werkdag die het dichtst bij deze datum ligt: 13 februari.