Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn, vrijdag 30 januari 2009

Kippenvel door klimaatlied op Warme Truiendag 2009

Over twee weken, op vrijdag 13 februari, gaat in heel Nederland weer de kachel een graad lager en trekt iedereen een warme trui aan, thuis, op het werk of op school om het klimaat te sparen; het is dan namelijk Warme Truiendag! Gemeenten, bedrijven en scholen hebben ook dit jaar weer massaal aan de oproep van Het Klimaatverbond gehoor gegeven en geven op originele en ludieke wijze inhoud aan deze dag en maken er een gezellige dag van met soep, warme chocolademelk, modeshows en breiwedstrijden. Het Warme Truiendaglied wordt die dag natuurlijk live uitgevoerd op een nog onbekende plek in Nederland. Ook radiostations kunnen het lied in de aanloop naar en op de dag zelf inpluggen, zodat nog meer mensen energie krijgen om in actie te komen voor een beter klimaat.

Download hier het eerste Nationale Warme Truiendag-lied Spuug in het vuur en luister er de Warme Truiendag op voor iedereen die thuis, op zijn werk of op school mee doet. Download de songtekst "De enige warmte waar het om gaat, zit hem niet in de hoogte waarop onze kachel staat, maar komt van alles dat mooi is, of er vrieskou of dooi is" De tekst is van Lizzy Koppe-van Pelt en het lied werd door Sarah Fairfield gemaakt en vertolkt.

"Of het op school of je werk is, het in de kroeg, of de kerk is... Zet de kachel wat lager, voor een beter klimaat!" Deze week lieten de provincie Zuid-Holland, de hele kop van Noord-Holland en Groningen weten, mee te doen.

Lees wat er verder gaat gebeuren in het land op 13 februari a.s. Google ook eens op "warme truien dag": maar liefst 70.000 hits! De Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden; de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad.