Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Januari 2009

OH MY GOD (nobody knows how fabulous I am when I'm in a group exhibition)

Nieuwe lichting eindexamenstudenten Beeldende Kunst houdt generale repetitie in de RAC hallen.

In voorbereiding op hun eindexamenexpositie organiseren achtentwintig eindexamenstudenten Beeldende Kunst van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) te Den Haag hun eerste groepstentoonstelling. Onder de titel OH MY GOD (nobody knows how fabulous I am when I'm in a group exhibition) geven studenten op vrijdag 13 februari met deze expositie de aftrap in de voormalige RAC hallen in Laakhaven-West in Den Haag.

Doordat studenten Beeldende Kunst verdeeld zijn over de vier secties Autonoom, Grafiek, 3D en Schilderen, kan het bijna niet anders dan dat de tentoonstelling zeer gevarieerd werk laat zien: van schilderijen, tekeningen en grafisch werk tot ruimtelijke installaties, performances en videowerken. Ook dankzij de zeven verschillende nationaliteiten van de studenten is OH MY GOD (nobody knows how fabulous I am when I'm in a group exhibition) een levendige en uitdagende integratie van verschillende visies, media en stijlen.

De Antwerpse kunstenaars Lieven Segers en Michèle Matyn, onder de naam Cakehouse, cureren de expositie. Deze, door de studenten uitgenodigde, kunstenaars zorgen dat de tentoonstelling een coherent geheel wordt. Lieven Segers: 'Anders dan bij de jaarlijkse eindejaarsexpositie, die geheel onder de vleugels van de academie van Den Haag valt, zijn de studenten in deze expo volledig verantwoordelijk voor de hele organisatie. Dit betreft het uitkiezen van een geschikte expositie ruimte, het ontwerpen van affiches en het verzamelen van de nodige centen tot aan de keuze van curatoren.' Cakehouse vindt de organisatie van kunstenaars het allerbelangrijkste. 'Zelf een ruimte opeisen in een stijl die totaal door zichzelf wordt bepaald, is de puurste en interessantste vorm van exposeren.'

De RAC hallen, in de voormalige Rijks Automobiel Centrale te Den Haag, vallen nu onder beheer van Stichting RAC en worden na een grote verbouwing binnenkort officieel geopend als locatie voor culturele activiteiten.

Opening:
Vrijdag 13 februari 2009 om 19.00u.
Expositie geopend zaterdag 14 en zondag 15 februari en tevens woensdag 18 februari van 12.00u tot 17.00u.

Voor het programma zie: www.kabk.nl.

Locatie:
RAC hallen

1e van der Kunstraat 282 - 284
2521 AV Den Haag.

Deelnemers:
Paul Beumer
Laura Breebaart
Julia Diaguileva
Frances de Haan
Bente Miltenburg
Bram Schakenbos
Steven van Bodegraven
Tove Eversteijn
Nicole O'Neil
Milou Rabe
Gende Saman
Mark Soonius
Tom Abbink
Benjamin Kazachenko
Judith van Oostrum
Zoe Reddy
Dorine Slot
Nare Eloyan
Wiebe van der Hoeven
Annemarie van Rees
Sybren Renema
Adrienne Wennekes
Tim van Zoelen
Sietske Dudink
Roos van der Meer
Cassandra de Langen
Amir Tirandaz
Branko Miliskovic

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht