De wereld ligt aan je voeten


UTRECHT, 20090213 -- Dankzij de vernieuwde regels voor studiefinanciering zien steeds meer Nederlandse studenten mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Maar hoe vind je de studie die bij jou past in een wereld vol studiemogelijkheden? ...En als je de juiste studie hebt gevonden, hoe meld je je dan aan?

Met een veelvoud aan mogelijkheden om in het buitenland te studeren, zien veel studenten door de bomen het bos niet meer of zijn ze zich niet bewust van hun kansen. Er is veel behoefte aan duidelijke informatie en persoonlijke begeleiding teneinde de juiste keuze te kunnen maken. KILROY education is eind 2008 opgericht om in deze behoefte te voorzien. Bij KILROY education kan de student zich gratis, volledig laten informeren en begeleiden met betrekking tot buitenlandse studies, toelatingseisen, aanmelding, financiering en praktische zaken als woonruimte.

"KILROY travels is al marktleider op het gebied van (wereld)reizen en vliegtickets voor studenten en backpackers in Scandinavië en Nederland, en met KILROY education breiden we onze service en mogelijkheden voor studenten die ervaring in het buitenland willen opdoen uit", zegt Sarah Plunkett van KILROY education. "Vanuit onze vestigingen in Scandinavië hebben we meer dan 14 jaar ervaring in het begeleiden en plaatsen van studenten. Deze ervaring gebruiken we nu als basis bij KILROY education in Nederland".

Een semester of een volledig studieprogramma
Elk jaar wagen meer dan 20.000 Nederlandse studenten zich aan het buitenlandse studieavontuur en door de vernieuwde regels voor studiefinanciering (september 2007) worden dit er elk jaar meer. Toen het nog niet mogelijk was om de studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland namen de meeste studenten deel aan een uitwisselingsprogramma van hun hogeschool of universiteit. Nu zijn er steeds meer studenten die een volledige opleiding aan een buitenlandse universiteit gaan doen. KILROY education helpt ook studenten die slechts één of twee semesters in het buitenland willen studeren als onderdeel van een studie aan een Nederlandse hogeschool of universiteit.

"KILROY education werkt samen met erkende universiteiten over de hele wereld, met een focus op Engelstalige landen als Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Hong Kong. Veel van deze universiteiten staan in de top 100 van beste universiteiten ter wereld", legt Sarah Plunkett uit.

Door een volledige Bachelor of Master in het buitenland doe je heel wat internationale ervaring en een internationaal netwerk op. Dit is een uitstekend punt op je CV, wanneer je na je studie gaat solliciteren voor je eerste baan. Het hebben van een internationaal perspectief is door de globalisering steeds belangrijker aan het worden.

Van droom tot realiteit
KILROY education helpt je tijdens het hele proces vanaf de eerste oriëntatie tot en met de start van je studie. Informatie over universiteiten en studieprogramma's, kosten en financiering van de studie, het daadwerkelijke aanmelden bij de buitenlandse studie-instelling en alle praktische zaken als woonruimte en visum zijn zaken die bij de begeleiding van KILROY education horen.

Gratis diensten
"Nederlandse studenten staan bekend om hun werklust en als liefhebbers van sociale activiteiten. Daarnaast beschikken ze ook over een goede kennis van de Engelse taal. Dit maakt Nederlandse studenten erg aantrekkelijk voor buitenlandse universiteiten", legt Sarah Plunkett uit. "Omdat buitenlandse universiteiten graag meer Nederlandse studenten zouden willen verwelkomen, steunen ze KILROY education met financiële middelen. Hierdoor kunnen we onze service gratis houden. Dat maakt de instap voor studenten een stuk aantrekkelijker!".

KILROY education





Ingezonden persbericht