Direct uitsluitsel over WOZ aanslag met Homescanner


Met nieuwe SMS-service checken of bezwaar maken zin heeft

AMSTERDAM, 20090213 -- De komende weken valt bij woningeigenaren de beruchte WOZ aanslag op de mat. Deze aanslag is gebaseerd op woninggegevens tot 1 januari 2008, maar sindsdien bevindt de huizenmarkt en de financiële wereld zich in stevige turbulentie. Voor bepaalde woningtypen zijn de waardeafwijkingen veel groter dan het gemiddelde. Volgens NBWO (Nationaal Bureau Waardepalingen Onroerende zaken) is het controleren van een correcte WOZ taxatie zinvoller dan ooit. Zeker weten of de WOZ nog realistisch is en of bezwaar aantekenen nut heeft? Met de SMS-service Homescanner van NBWO weet de woningeigenaar het direct.

Via www.Brixter.nl/woz is een volledig onderbouwd rapport aan te vragen voor 12,50 euro, het maakt gebruikt van de betrouwbare NBWO database. Start met de Homescanner-check per SMS voor slechts 3 euro. Dan is het meteen duidelijk of het zin heeft om bezwaar te maken tegen de WOZ. Zo ja? Dan is de rapportage van Brixter.nl ideaal om het bezwaar gefundeerd te onderbouwen.

Met Homescanner verandert de mobiele telefoon in een huizentaxateur. Stuur een SMS met het woord `home' gevolgd door de postcode en het huisnummer van de woning naar 3111. Binnen enkele seconden volgen twee antwoordberichten met daarin de actuele waarde en andere belangrijke gegevens van de koopwoning. In de eerste bericht staat de modelwaarde (modelmatige taxatiewaarde), de meest recente koopsom inclusief datum, het bouwjaar, de perceelgrootte en het woningtype weergegeven. In de tweede SMS volgt informatie over actuele verkopen in de omgeving van de woning, zoals de gemiddelde koopsom binnen de straat, de postcode en de gemeente. Informatie: www.homescanner.nl

Homescanner is een initiatief van het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken (NBWO). Sinds 1996 is NBWO dé specialist en marktleider in modelmatige woningtaxaties met gegevensanalyses uit diverse gerenommeerde bronnen, zoals die van het Kadaster, DataLand, Bridgis en het CBS. NBWO levert objectieve en efficiënte modelmatige waarderingen van onroerende zaken voor diverse toepassingen. Hiervan maken ook professionals gebruik zoals hypotheekmaatschappijen, banken en makelaars.

NBWO





Ingezonden persbericht