Online informatiebronnen met één click toegankelijk én doorzoekbaar


Square IS introduceert het EASY Article Search System

ROERMOND, 20090213 -- Steeds meer uitgevers stellen tijdschriften en andere informatiebronnen elektronisch beschikbaar. Bij de gebruikers ontstaat de behoefte aan één overzicht van al hun favoriete bronnen, om van daaruit snel en eenvoudig te kunnen doorlinken naar de gewenste informatie. Square Information Systems komt met een totaaloplossing: het EASY Article Search System. Het eerste software product dat niet alleen navigeert naar online bronnen maar ze óók kan doorzoeken.

EASY gaat daarmee verder dan bestaande oplossingen. De gebruiker kan een zoekvraag met een enkele click versturen naar meerdere geselecteerde bronnen tegelijk. De resultaten worden op overzichtelijke wijze gepresenteerd. `Geen gehannes, maar easy', aldus Mom, directeur van Square, met een knipoog naar software van Duitse makelij zonder deze zoekoptie.

Dankzij EASY kunnen kenniswerkers vanaf interne én externe werkplekken gebruik maken van alle bronnen zonder lastige inlogcodes en onnodige clicks. De interne beheerder hoeft wachtwoorden niet langer te distribueren. Bovendien krijgt hij inzicht in het feitelijk gebruik van de afzonderlijke bronnen. Dit stelt hem in staat om budgetten optimaler te besteden en kosten te beheersen.

Easy is los beschikbaar, maar ook geïntegreerd in het BIBIS Library Management System van Square. In dat geval wordt optimaal gebruik gemaakt van alle reeds aanwezige informatie, waardoor het systeem in een handomdraai operationeel kan zijn.

Square Information Systems BV te Roermond ontwikkelt sinds ruim 30 jaar software voor intelligent documentbeheer, (digitale) informatiehuishouding en bedrijfsbrede kennisontsluiting. Het meest bekende product uit de Square Suite is het BIBIS Library Management System, onderdeel van het Virtueel Kennis Systeem met ruim 800 installaties in Europa.

Voor meer informatie: www.squareIS.com / info@squareIS.com / 0475-371240