Alkmaarse studenten zijn het niet eens met de dienstregeling


ALKMAAR, 20090213 -- Uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Linkin Business onder Alkmaarse studenten blijkt dat 67% niet blij is met de nieuwe dienstregeling van de bussen. Zij geven aan dat deze niet verbeterd is vanwege de langere reistijden, aansluiting met ander openbaar vervoer en omdat de bussen niet volgens schema of soms helemaal niet rijden.

De studenten waarvan het overgrote deel gebruikt maakt van een OV-kaart, geven een duidelijke boodschap naar het vervoersbedrijf. Zij zijn het niet eens met de sinds 14 December 2008 ingevoerde dienstregeling. Een regeling die verbetering moet bieden voor de voormalige problemen maar uiteindelijk alleen maar nadeliger blijkt te zijn.

De studenten geven aan dat hun reistijd gemiddeld met maar liefst 30 minuten is toegenomen ten overstaande van de oude dienstregeling. Ook de aansluitingen met treinen en andere bussen zijn niet optimaal. Daarnaast rijden de bussen ook niet op schema of komen zij soms niet opdagen. Dit zorgt voor veel irritaties en wantrouwen richting het vervoersbedrijf, die hiermee een grote gebruikersgroep de rug toe keert.

Linkin Business





Ingezonden persbericht