Kredietcrisis biedt groeipotentie voor franchisenemers Arron Group


WADDINXVEEN, 20090213 -- Sinds de economische malaise in Nederland vaste voet aan wal kreeg is het aantal gegadigden als franchisenemer aantoonbaar gestegen. Menigeen ziet de kans schoon om van een onzekere toekomst in loondienst over te stappen naar een heft-in-eigen-handen situatie.

Franchisenemen leidt in de meeste gevallen tot een prima win-win situatie. De beginnende ondernemer maakt immers een vliegende start met een vertrouwde naam en een bekend assortiment. Het is wel zaak om in deze economisch instabiele periode de juiste keuze te maken uit het gamma van branches die als franchiseorganisatie voorhanden zijn. Arron Group merkt dat de laatste weken relatief veel oud-horeca ondernemers zich aanmelden als franchisenemer. Logisch, zij zijn in grote lijnen bekend met het aanbod van food, snacks en frisdrank en hebben geen negen-tot-vijf mentaliteit. Rustiger aan doen betekent voor hen vrije tijd tijdens de feestdagen en geen nachtwerk in de weekends.

Dankzij deze toestroom kon Arron Group een aantal openstaande regio's invullen met vakmensen die zich in zeer korte tijd ontpopten tot een prettige gesprekspartner van `hun' klanten. Vanuit hun achtergrond blijken zij snel een juiste inschatting van de vraag en de mogelijke antwoorden te kunnen maken. Op dit moment zijn, verdeeld over heel Nederland, 11 franchisenemers actief. Zij beheren en exploiteren consumptieautomaten in scholen en instellingen en leveren koffieapparatuur en diverse koffiesoorten aan het MKB. Daar waar bedrijven en instellingen de personele kosten onder de loep nemen, kunnen consumptie- en koffieautomaten een uitkomst bieden. Zo blijkt in de praktijk dat zelfs de huidige crisissituatie voldoende groeipotentie biedt voor wie het roer wil omgooien.

Op dit moment zijn er nog een vier rayons beschikbaar in de driehoek Utrecht-Zwolle-Winterswijk en Friesland is het vijfde openstaande rayon. Tot de komst van een energieke franchisenemer worden deze gebieden vanuit het hoofdkantoor aangestuurd. Daarnaast heeft Arron Group een eigen "pilotrayon" waarin de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op hun bruikbaarheid worden getest.

Ref. consumptieautomaten, franchise, foodservice, frisdrankautomaten, koffie-automaten, kredietcrisis, snacks, snoep, snoepautomaten, vending, versautomaat.