De wereld van Galina Oestvolskaja


Reinbert de Leeuw dirigeert RFO in Utrecht

UTRECHT, 20090206 -- Vrijdag 13 februari 2009 Oestvolskaja - Symfonisch gedicht nr. 1 'Vuur op de steppen' (Nederlandse première) Oestvolskaja - Pianoconcert Sjostakovitsj - Michelangelo-liederen

Reinbert de Leeuw breekt al jaren een lans voor de muziek van Oestvolskaja. Deze revolutionaire Russische componiste, een leerlinge van Sjostakovitsj, werd ooit door Elmer Schönberger de vrouw met de hamer genoemd. Haar spraakmakende oeuvre, bestaande uit orkestwerken, kamermuziek en pianostukken, kenmerkt zich door een ongekende intensiteit en spiritualiteit. Iedere partituur van haar hand lijkt een nieuw avontuur op zich. Kortom, een absolute aanrader voor de liefhebber van eigentijdse muziek!

Daarom staat op vrijdag 13 februari De Vrijdag van Vredenburg in het teken van de muzikale wereld van Oestvolskaja. Reinbert de Leeuw dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest in de Nederlandse première van Oestvolskaja's Symfonisch gedicht nr. 1 Vuur op de steppen. Daarnaast wordt haar Pianoconcert uitgevoerd met als solist Alexei Lubimov en zal bas Robert Holl Sjostakovitsj' Michelangelo-liederen vertolken. Het concert begint om 20.15 uur en wordt voorafgegaan door een inleiding om 19:30 uur.

Radio Filharmonisch Orkest
Reinbert de Leeuw, dirigent
Robert Holl, bas
Alexei Lubimov, piano
vrijdag 13 februari 2009 / aanvang 20:15 uur / inleiding 19:30 uur / Vredenburg Leidsche Rijn
prijzen normaal ¤ 23,- / 65+ ¤ 21,- / CJP ¤ 14,- U-pas ¤ 14,-

Vredenburg Utrecht