Première-avond Hagelslag de film


Première: vrijdag 13 februari om 20.30 in Media Art Café Berlijn in Enschede

ENSCHEDE, 20090202 -- Op 13 februari vindt de première-avond plaats van Hagelslag de film, het afstudeerproject van twee studenten aan de studie Kunst en Techniek van de Saxion Hogeschool in Enschede. Deze korte film is een surrealistische dagdroom van de Duitse student Haiko Rickhoff over zijn ervaringen en indrukken van Nederland. De film is in Enschede en omgeving gefilmd, met slechts regionale medewerkers.

De film is als een tompoesje, een magazine of dus: Hagelslag. Geen diepgravende achtergrond verhalen, maar korte vermakelijke stukjes over verschillende onderwerpen. Geen uitgebreide maaltijd, maar kleine lekkere hapjes. Zo zien we Claudius, een Duitse man die dit Nederland wil horen, proeven, zien en ruiken. Hij rent door de woonwijken en wil dit land in zich opsnuiven alsof zijn leven er vanaf hangt. We worden gedesinformeerd met statistische gegevens over Nederland en we krijgen een lesje `Woord en Betekenis': `Wilt u nog een kopje koffie?' `Ja lekker!'

---

Programma:

20.00 uur binnenkomst met champagne en muziek

20.30 Openingswoord van Jerry Kroezen van Media Art Café Berlijn
Presentatie van de makers en begeleiders

21.00 uur Filmvertoning

21.15 Dankwoord van Ineke Vermeulen en Haiko Rickhoff

Aansluitend muziek van dj's tot 2.00

Dresscode: Nederlands naar eigen inzicht (rood, wit, blauw, oranje) Niet verplicht.

----

Haiko Rickhoff (27) is opgegroeid in Gildehaus in Duitsland. Hij keerde terug naar Nederland om Kunst en Techniek te studeren aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Hagelslag de Film is Haiko's afstudeerproject. Hij bedacht, in samenwerking met Ineke, het concept, schreef het scenario en deed de regie. Haiko is eind januari afgestudeerd.

Ineke Vermeulen is (23) is geboren en getogen in Enschede. Hagelslag de Film is Ineke's afstudeerproject. Het concept bedacht ze samen met Haiko. Verder deed ze de productie en montage van de film. Ineke is in november 2008 afgestudeerd.



Kijk ook op: www.hagelslagdefilm.nl





Ingezonden persbericht