Vrijdag 13 februari 2009

On the Move; filmfestival over migratie

In de eerste Global Special van dit jaar richten we de blik op migratie.

Het filmprogramma 'On the Move' van Cinema Delicatessen toont de zoektocht van migranten naar een beter bestaan in Europa. Wat betekent het om als migrant hier in Europa je bestaan op te moeten bouwen? Hoe gaan we in Nederland om met migranten en wat betekent de komst van migranten eigenlijk voor de autochtone bevolking? Na de vertoning van 'All white in Barking' een discussie over de reactie van autochtone Nederlanders op de komst van migranten, vervolgens tonen we de film 'Welcome Europa', gevolgd door een gesprek over hoe wij in Nederland omgaan met migranten, en we sluiten af met de vertoning van 'Chicagoblok' (Ingeborg Jansen) over 35 nationaliteiten die gebruik maken van een 26 verdiepingen tellende woontoren.

Deelname aan het programma komt van Oulfa Rouached van Osmose, Jaffe Vink, voormalig hoofdredacteur van Opinio, Henk van Houtum van het Nijmegen Centre for Border Research van de Radboud Universiteit Nijmegen, en Monique Volkers van Vluchtelingenwerk. De gespreksleiding is in handen van Willem Dudok van BKB.

Aanvang 19.00uur, entree 7 euro per film, passepartout (3 films) 15 euro, LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen, reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX).

Global is een publiek project van LUX en het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Dit project is mogelijk gemaakt door de NCDO.

Informatie over dit project vindt u op www.globaldebat.nl.